miercuri, 1 decembrie 2021

Rulade cu trei feluri de branza!

 

 

  Rulade cu trei feluri de branza!

 

  Ingrediente pentru aluat:

  -1 kg.faina de grau;

  -4 oua;

  -4 linguri zahar;

  -1 esenta vanilie;

  -20 gr.drojdie uscata;

  -100 ml.ulei;

  -600 ml.chisleac,(iaurt);

  -1 strop de sare.

  Ingrediente pentru umplutura:

  -1 kg.branza dulce de capra;

  -500 gr.braza sarata de capra;

  -500 gr.urda dulce de capra;

  -5 oua;

  -1 esenta de vanilie;

  -5 linguri de zahar.

  Ingrediente pentru uns:

  -2 oua;

  -1 lingura seminte de susan;

  -1 lingura seminte de in.

  Mod de preparare:

  -Se pune drojdia intr-un bol,se adauga zaharul,sare,putin chisleac caldut si se omogenizeaza compozitia.

  -Se pune faina de grau intr-un vas si peste faina se pune drojdia inmuiata,ouale,esenta si se incepe framantarea.Pe parcurs se adauga chisleac putin cate putin si ulei putin cate putin pana cand se obtine un aluat elastic.Se pune un prosop peste vas si se lasa pe aragaz ca se odihneasca si sa isi dubleze volumul.

  -Intr-un vas se pune cele trei feluri de branza,ouale,zaharul,esenta,ouale si se omogenizeaza compozitia.

  -Cand aluatul a crescut se imparte in cinci bucati,aproximativ egale,se intinde fiecare bucata de aluat sub forma de foaie,se umlpu cu compozitie din belsug,se ruleaza si se aseaza in tava in care s-a pus hartie de copt.Se lasa pe aragaz sa creasca.

  -Se bat doua oua si se ung ruladele cu ou batut,se stropesc din belsug cu seminte de susan si de in si se dau la cuptorul inclazit,la foc potrivit pentru circa 60 minute sau pana cand sunt rumene.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Cu mare drag va invit la masa la Daniel,el ne incanta papilele gustative cu mancare traditionala pentru ziua Romaniei.Eu am avut bors de varza de post,vestitul suc de sfecla si pe seara voi continua cu un ceai din plante.








 



;

 



Un comentariu: