miercuri, 24 noiembrie 2021

Focaccia cu branza si seminte!

 

 

  Focaccia cu branza si seminte!

 

  Ingrediente pentru doua tavi:

  -1kg.faina de grau;

  -600 ml.apa calduta;

  -2 plicuri de drojdie;

  -100 ml.ulei;

  -1 lingurita sare;

  -2 felii branza de capra sarata;

  -8 linguri bulion de gogosari;

  -200 gr.masline;

  -2 linguri seminte de susan;

  -2 linguri seminte de in.

  Mod de preparare:

  -Se pune drojdia intr-un castronel,se adauga sare,drojdia si se omogenizeaza compozitia.Cand drojdia s-a inmuiat se toarna peste faina de grau si se framanta un aluat suficient de tare,se adauga apa putin cate putin si ulei putin cate putin.Cand aluatul se dezlipeste de pe vas este semn ca aluatul este gata.Se pune un prosop peste vasul cu aluat si se lasa la cald pana cand isi dubleaza volumul.

  -Se imparte aluatul in doua bucati aproximativ egale,se pune hartie de copt in tava de la aragaz,se pune putin ulei si se intinde aluatul cu ajutorul mainilor.

  -Se pun 4 linguri de bulion de gogosari peste aluat si se intinde cat foaia de aluat,se adauga o felie de branza sfaramata,masline,seminte de susan si seminte de in si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa 30-40 minute.Cand este gata se portioneaza si se poate servi ca atare sau alaturi de o supa,dar  merge bine si simpla.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Va invit cu mare drag la Daniel la masa,el vine mereu cu un meniu pentru o zi intreaga si arata tare apetisant.

 











 


  

 

Un comentariu:

  1. Bun, bun! Si eu tot cu branza mai pe seara, dar nu in forma asa uscata. Pofta buna fara carne!

    RăspundețiȘtergere