miercuri, 15 decembrie 2021

Prajitura de casa!

 

 

  Prajitura de casa!

  Ingrediente pentru blat:

  -14 oua;

  -14 linguri zahar;

  -10 linguri faina de grau;

  -4 linguri nuca macinata;

  -2 plicuri praf de copt;

  -2 plicuri zahar vanilat;

  -200 ml.ulei;

  -1 praf de sare.

  Ingrediente pentru umplutura:

  -1 kg.smantana,grasime 30%;

  -5 linguri zahar;

  -2 plicuri zahar vanilat;

  -500 ml.sirop din compotul de visine;

  -400 gr.dulceata de capsuni;

  -4 linguri nuca macinata.

  Mod de preparare pentru blat:

  -Se pun galbenusurile cu zaharul si putina sare la robot la viteza mare si se mixeaza pana se obtine o spuma densa.

  -Se adauga galbenusurile peste albusurile spuma si se mixeaza pana se obtine o crema densa.

  -Intr-un vas se pune faina de grau,praful de copt,nuca macinata,zaharul vanilat si se amesteca cu ajutorul unei palete pana la incorporare.

  -Se da robotul la viteza mica si se adauga,putin cate putin din amestecul de faina peste crema de oua si se continua mixarea.Dupa ce se termina faina de grau se toarna si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana la incorporarea completa.

  -Intr-o tava cu dimensiunile 27/37/7 se pune hartie de copt,se toarna compozitia se se da tava la cuptorul inclazit deja,la foc mic pentru circa 50-60 minute sau pana cand blatul este gata copt.Se verifica cu ajutorul unei scobitori.Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca pe aragaz,apoi se taie in trei foi.

  Mod de preparare pentru frisca:

  -Se pune la robot smantana,zaharul si se mizeaza pana se obtine o frisca densa,la mine nu a iesit asa densa din cauza smantanei,nu stiu ce se intampla cu smantana din comert dar cam da rateuri si eu frisca vegetala folosesc foarte rar,dar a fost buna deoarece blatul a iesit foarte fin si a tras surplusul de lichid din frisca si prajitura a iesit foarte buna.

  In tava in care s-a copt blatul se pune o foaie,se insiropeaza cu sirop de la compotul de visine,se adauga cam 200 gr.dulceata de capsuni care se intinde pe toata suprafata foii,se pune si frisca care se intinde peste dulceata.Se mai pune o foaie de blat,care se insiropeaza,se unge cu dulceata,cu frisca.Se pune peste prajitura si ultima foaie de blat care se insiropeaza si peste ea sa va intinde toata frisca care a mai ramas.Se stropeste cu zahar vanilat si nuca macinata.Se da tava la frigider si se portioneaza cand se va servi.Mi-au iesit 12 prajituri mari si absolut delicioase.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca la dulce nu va inghesuiti va invit cu mare drag la Daniel la masa,el ne incanta papilele gustative cu un meniu pentru o zi intreaga.













  


 

3 comentarii: