miercuri, 6 octombrie 2021

Rasturnata cu prune!

 

 

 

  Rasturnata cu prune!

 

  Ingrediente:

  -10 oua;

  -10 linguri zahar+2 linguri de zahar;

  -10 linguri ulei;

  -10 linguri faina de grau;

  -2 pliculete de praf de copt;

  -1 plic zahar vanilat;

  -1,5 kg.prune;

  -1 praf de sare.

  Mod de preparare:

  -Se pun ouale intr-un vas ,peste oua se adauga 10 linguri de zahar,zaharul vanilat si se mixeaza pana devin o pasta,apoi se adauga uleiul putin cate putin si se continua mixarea.

  -Praful de copt se pune paste faina de grau,se omogenizeaza si se toarna peste mixul de oua si se mixeaza la viteza mica pana cand compozitia este incorporata.

  -Intr-o tava se pune hartie de copt,se presoara o lingura de zahar peste hartie,se aseaza jumatati de prune in tava cu pielita in jos,se presoara alta lingura de zahar peste prune,se toarna compozitia peste prune si se da tava la cuptorul deja incalzit pentru circa 50-60 minute sau pana cand este gata,depinde de cuptorul fiecaruia.Cand este gata se opreste focul,se lasa sa se racoreasca,se pune paste tava un platou,se rastoarna prajitura pe platou si se poate servi alaturi de o cana de cafea de cicoare.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Te invit cu drag la Daniel la masa,el ne incanta papilele gustative cu un meniu intreg.












2 comentarii: