Drob cu ciuperci!
Ingrediente:
-500 gr.opintici(ghebe);
-3 cepe mari;
-5 catei de usturoi;
-un castron de urzici;
-1 borcan de 1 kg. ciupercute champignon;
-4 oua+ 1 ou pentru uns;
-1lingurita sare;
-1 varf cutit de rozmarin;
-1 varf cutit boia de ardei dulce;
-1 varf de cutit tarhon;
-1 varf cutit piper macinat;
-2 legaturi usturoi verde;
-4 legaturi ceapa verde;
-2 linguri bulion de gogosari.
Mod de preparare:
-Se dau prin masina de carne,buretii,ceapa uscata,cateii de usturoi.
-Urzica se opareste,se clateste si se taie marunut cu cutitul.
-Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde si usturoiul verde.
-Intr-un vas se pun buretii,ceapa uscata,usturoiul tocat,ceapa verde,usturoiul verde,urzica,condimentele,sarea,bulionul de gogosari,ciupercutele champignon,ouale,se omogenizeaza compozitia si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Peste compozitie este bine sa se puna si un ou batut si sa se intinda peste tot drobul.Se da drobul la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit sau pana este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Ca de obicei va invit la Daniel la masa,el ne incanta papilele gustative cu un meniu intreg.
Eu ma straduiesc sa sterg urmele Pastelui, tu-mi aduci aminte cu drobul tau :) Are si doamna mea o reteta de drob cu tipuri de ciuperci de la Exarhu, dar inca nu l-am incercat :)
RăspundețiȘtergereasta poate fi oricand consumat,asa ca bucura-te.
Ștergere