miercuri, 29 iulie 2020

Mancarica de gogosari putin picanta!



   Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post!

 
 Ingrediente:
 -3 kg.gogosari copti;
 -1 kg.rosii;
 -4-5 cepe mari;
 -3-4 cateti de usturoi;
 -1 varf de cutit de oregano;
 -1 varf de cutit de rozmarin;
 -sare dupa gust;
 -1 ardei iute.
 Mod de preparare:
 -Se coc gogosari intr-un ceaun de tuci in ulei,se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare,asa se vor curata usor de pielite.Cand se mai racoresc se curata de pielite sub jet de apa,se scot cotoarele si se lasa la scurs pe chiuveta.
  Se curata ceapa,cateii de usturoi,ardeiul iute,se toaca si se pun la prajit cu putin ulei,cand ceapa este translucida se adauga rosiile taiate bucatele si gogosarii curatati,se adauga sare,oregano si rozmarin se lasa sa fiarba la foc potrivit pana cand scade surplusul de lichid,apoi se opreste focul.Se serveste alaturi de mamaliguta.Sa veti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la asa mancare nu va inghesuiti,va invit la Daniel la masa.Ca de obicei el ne invita la un meniu intreg!






 


3 comentarii:

  1. La bulgari am mancat multe feluri de mancare din ardei copti, e drept, nu din gogosari. Dar daca ei pot sa faca atatea minunatii din ardei, sigur exista destule si din gogosari. Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogosarii sunt mult mai dulci si mai gustosi ca ardeii,am obesrvat ca in alte tari se folosesc mai mult ardeii grasi si ardeii capia,la noi se folosesc mai mult gogosarii,stim noi ce e mai bun!

      Ștergere
  2. Super reteta, multumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere