marți, 15 iulie 2014

Fasole cu ciolan de curcan afumat

Fasole cu ciolan de curcan afumat :))

ingrediente-
500 gr.fasole alba uscata,
2 bucati ciolan afumat de curcan (1,7 kg.),
2 buc.morcovi,
2 buc.pastarnac,
2 cepe,
50 ml ulei,
1 lingura maggi secretul gustului cu gust de gaina,
3-4 foi de dafin,
1 ardei iute,
2 linguri pasta de tomate dulce.

Mod de preparare-
Se alege fasolea ,se spala si se pune la fiert la foc rapid si lasam sa fiarba cateva clocote,apoi aruncam apa si clatim cu apa rece fasolea.O punem iarasi la fiert cu legumele tocate marunt , carnea deciocalata,maggi secretul gustului si o fierbem la foc potrivit,asa fasolea va fierbe mult mai usor.Curatam ceapa ,o tocam si o prajim ,apoi o adaugam peste fasolea care fierbe,lasam sa fiarba pana scade zeama.Cand fasolea este fiarta foarte bine adaugam pasta de tomate si lasam sa fiarba sa capete gust,mestecand usor.Se serveste cu mamaliguta calduta.Pofta buna!













4 comentarii: