Rulouri cu duceata de gutui!
Este miercuri si azi nu lipsesc de pa masa preparate culinare fara carne.Bineinteles ca vom avea mai multe feluri de mancare,insa azi vin cu o reteta de rulouri umplute cu dulceata de gutui si cu branza sarata de capra.Am pregatit doar cu ce aveam eu prin camara,din putine ingrediente si cu un gust deosebit!
Ingrediente:
-1 kg.faina de grau;
-2 pliculete drojdie uscata;
-4 linguri zahar;
-1 plic mare zahar cu aroma de vanilie;
-4 oua;
-500 gr.smantana 30%;
-150 ml.lapte dulce de capra;
-1 praf de sare;
-400 gr.dulceata de gutui;
-200 branza sarata de capra.
Mod de preparare:
-Se pune drojdia intr-un castronel,cu putin lapte dulce de capra,zahar si se lasa sa se topeasca drojdia.
-Intr-un vas se pune faina de grau,putina sare,zahar cu aroma de vanilie,doua oua,drojdia inmuiata ,smantana si se framanta un aluat suficient de tare.Se lasa aluatul la odihnit pana cand isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in opt bucati egale,se fac bilute din fiecare bucatica si se lasa cam 10 minute sa creasca,dupa care se lucreaza fiecare bucata in parte.
-Se intinde o biluta pe masa de lucru sub forma dreptunghiulara.pe un capat de foaie se aseaza dulceata sau branza,se ruleaza cam 30% din foaie si restul de foaie se franjureaza in franjuri de cam 1 cm.Se continua rularea si se aseaza ruloul obtinut in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt.Se pregatesc toate rulourile,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 50 minute la o temperatura de 175 grade.Cand sunt gata se ung cu putin zahar inmuiat cu o lingura de apa.Mi-au iesit opt rulouri,patru cu dulceata si patru cu branza sarata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta retata face parte din categria #miecrureafaracarne!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu