Conopida pane!
Ca de obicei astazi este miercuri si dupa cum v-am obisnuit,azi nu se mananca carne la noi si se poate si la voi.Astazi am pregatit conopida pane,o reteta extrem de usor de pregatit si absolut delicioasa.Este vremea legumelor,este vremea cand caldura nu te lasa sa stai prea mult in bucatarie si este vremea sa ne bucuram de tot ce ne ofera natura!
Ingrediente:
-1 bucata mare de conopida;
-2 lingurite sare;
-2 oua;
-200 ml.apa minerala;
-1 lingurita praf de usturoi;
-1 lingurita boia de ardei dulce;
-2 linguri mari de faina de grau.
Mod de preparare:
-Se taie conopida in bucehetele mici si se pun la fiert cu apa si putina sare.Cand este fiarta se scurge de apa si se lasa pe un servetel sa se usuce.
-Intr-un castronel se pun ouale,putina sare,boia de ardei dulce,putin usturoi granulat,faina de grau si se face un aluat ca pentru clatite.
-Se pune intr-un tuci ulei la fiert si cand uleiul clocoteste se dau buchetelele de conopida fiarta prin aluat si se pun la prajit in ulei.Se prajesc pana se fac aurii.
-Se servesc cu suc de rosii rece.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu