miercuri, 5 mai 2021

Drob cu ciuperci!

 

 

 

  Drob cu ciuperci!

 

  Ingrediente:

  -500 gr.opintici(ghebe);

  -3 cepe mari;

  -5 catei de usturoi;

  -un castron de urzici;

  -1 borcan de 1 kg. ciupercute champignon;

  -4 oua+ 1 ou pentru uns;

  -1lingurita sare;

  -1 varf cutit de rozmarin;

  -1 varf cutit boia de ardei dulce;

  -1 varf de cutit tarhon;

  -1 varf cutit piper macinat;

  -2 legaturi usturoi verde;

  -4 legaturi ceapa verde;

  -2 linguri bulion de gogosari.

  Mod de preparare:

  -Se dau prin masina de carne,buretii,ceapa uscata,cateii de usturoi.

  -Urzica se opareste,se clateste si se taie marunut cu cutitul.

  -Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde si usturoiul verde.

  -Intr-un vas se pun buretii,ceapa uscata,usturoiul tocat,ceapa verde,usturoiul verde,urzica,condimentele,sarea,bulionul de gogosari,ciupercutele champignon,ouale,se omogenizeaza compozitia si se pune intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Peste compozitie este bine sa se puna si un ou batut si sa se intinda peste tot drobul.Se da drobul la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit sau pana este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Ca de obicei va invit la Daniel la masa,el ne incanta papilele gustative cu un meniu intreg.









  

2 comentarii:

  1. Eu ma straduiesc sa sterg urmele Pastelui, tu-mi aduci aminte cu drobul tau :) Are si doamna mea o reteta de drob cu tipuri de ciuperci de la Exarhu, dar inca nu l-am incercat :)

    RăspundețiȘtergere