miercuri, 12 februarie 2020

Tort inimioara!



  Tort inimioara!

  Ingrediente pentru blat:
  -1 mix pentru ceva dulce,(pandispan sau tort);
  -5 oua;
  -30 ml.lapte dulce.
  Ingrediente pentru crema de vanilie:
  -500 ml.lapte dulce fiert si racit;
  -5 galbenusuri;
  -50 gr.amidon alimentar;
  -1 esenta de vanilie;
  -4 linguri zahar;
  -100 gr.unt cu grasime 80%.
  Ingrediente pentru crema de cafea:
  -500 ml.lapte dulce fiert si racit;
  -5 linguri zahar;
  -3 linguri cafea nes;
  -50 gr.amidon alimentar;
  -5 galbenusuri;
  -100 gr.unt.
  Ingrediente pentru insiropat:
  -1 lingura cafea solubila;
  -1 lingura zahar;
  -100 ml.apa.
  Pentru ornat:
  -fructe de padure.
  Mod de preparare pentru blat:
  -Se toarna in vasul de la robot mixul,ouale,laptele si se mixeaza pret de cateva minute la viteza mica apoi se mixeaza cinci minute la viteza mare.Se pune intr-o tava hartie de copt si se toarna compozitia in tava.Se da tava la cuptor pentru circa 45 minute la foc potrivit sau dupa cum stiti ca va coace cuptorul dvs.Cand este rumen si frumos este semn ca este gata,se verifica cu o scobitoare,daca pe scobitoare nu ramane alaut este semn ca blatul este gata.Se opreste focul si se scoate tava din cuptor.Se lasa in tava pana la racorire dupa care se feliaza.
  Mod de preparare a cremei de vanilie:
  -Se pun intr-o craticioara,galbenusurile,zaharul,amidonul,esenta de vanilie si se omogenizeaza.Se pune cratita pe foc mic,se adauga laptele si se lasa la fiert pe foc mic,mixand mereu cu un tel pana cand se obtine o crema.Se opreste focul,se adauga untul,se amesteca bine cu telul,se pune folie peste cratita si se da la rece.Cand se mai racoreste se mai mixeaza cateva minute dupa care se poate folosi.
  Mod de preparare pentru crema de cafea:
  -Se pune intr-o craticioara cafeaua solubila,galbenusurile,zaharul,amidonul si se omogenizeaza.Se pune craticioara pe foc mic,se adauga laptele dulce si se fierbe pe foc mic mixand mereu,pana cand se obtine o crema densa.Se opreste focul,se adauga untul,se omogenizeaza,se pune folie de ceolofan peste craticioara si se da crema la rece.Cand este calduta se mai mixeaza de cateva ori se se poate folosi.
  Mod de preparare pentru sirop:
  -Se pune intr-o oala mica apa,cafeaua solubila,zaharul si se fierb pret de cateva minute.Se lasa sa se racoreasca dupa care se foloseste.
  Mod de pregatire pentru tort:
  -Se feliaza blatul de tort in doua sau trei felii,dupa credeti si va permite grosimea blatului.Se pune in tava o felie de blat,se insiropeaza cu cafea solubila,se pune crema de vanilie.Se pune alta foaie de blat,se insiropeaza cu cafea,se pune crema de cafea si se pune ultima foaie de blat,se insiropeaza si pe jumatate de blat se pune crema de cafea iar pe cealalta jumatate se pune crema de vanilie.Se orneaza cu fructe de padure.Sa aveti pofta si la pofta dragilor.Acest  tort se vrea a fi ceva bun pentru valentine day.

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la tort nu va inghesuiti atunci va invit la Daniel la masa,el ca de obicei ne aduce pe masa un meniu intreg!














 

2 comentarii: