miercuri, 5 februarie 2020
Chiftelute din urzici si bureti-reteta de post
Chiftelute din urzici si bureti-reteta de post!
Ingrediente:
-500 gr.urzici vii,gata fierte si racite;
-500 gr.bureti(opintici),gata fierti;
-1 kg.cartofi fierti si curatati;
-1 varf de cutit de oregano;
-1 varf de cutit de rozmarin;
-1 varf de cutit de piper macinat;
-1 lingurita turmeric;
-1 lingura sare;
-1 capatana de usturoi;
-3 linguri faina de grau.
Mod de preparare:
-Se fierb cartofii in coaja,se curata si se paseaza.Peste cartofi se adauga buretii,urzica si usturoiul dati prin masina de carne,condimentele,faina de grau si se omogenizeaza.
-Se ung mainile cu ulei,se fac chiftelute in podul palmei si se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se coc la foc iute circa 40 minute pe o singura parte.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca reteta mea nu va este pe plac atunci va invit la Daniel la masa,el vine cu un meniu complet ca de obicei!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Chiftelute de urzici chiar n-am mai mâncat
RăspundețiȘtergerevreau si eu sa incerc, vin in vizita :)
RăspundețiȘtergere