marți, 11 februarie 2020

Eclere!




 Eclere!

 Ingrediente pentru coji;
 -5 oua;
 -un praf de sare;
 -150 gr.faina de grau;
 -125 ml.lapte dulce fiert si racit;
 -125 ml. apa minerala;
 -100 gr.unt cu grasime 80%.
 Ingrediente pentru crema:
 -5 galbenusuri;
 -4 linguri zahar;
 -50 gr.amidon alimentar;
 -500 ml.lapte dulce fiert si racit;
 -100 gr.unt grasime 80%;
 -1 esenta de vanilie.
 Ingrediente pentru ornare:
 - o ciocolata kandia.
Mod de preparare pentru coji:
-Se pune intr-o craticioara,apa,laptele,untul la foc mic si se amesteca cu o paleta pana se topeste untul,apoi se adauga faina de grau,putin cate putin pana cand se formeaza un aluat omogenizat.Se amesteca foarte bine aluatul cu paleta sa iasa cat mai mult abur din el si cand se dezlipeste usor de pe craticioara se opreste focul si sa se racoreasca bine.
-Se pune aluatul intr-un vas de plastic,se adauga cate un ou si cu o paleta se incorporeaza oul in aluat,asa se procedeaza pana se pun toate ouale.Eu am pus doar patru oua deoarece ouale mele sunt de tara si mult mai mari ca cele din comert.Se pot pune si cinci oua dar trebuie avut grija ca aluatul care va rezulta sa fie unul elastic care sa poata fi pus in tava fara sa se imprastie.
-Se pune hartie de copt in tava si aluatul se pune intr-un posh fara forma la capat.Se fac bastonase cat de cat egale si la distante suficient de mari incat sa nu se uneasca la copt.Se coc la foc iute 10 minute dupa care se da focul la mic pentru circa 35 minute sau chiar mai putin depinde de cuptorul fiecaruia.Se scot,se lasa sa se racoreasca dupa care se sectioneaza pe orinzontala,chiar pe mijloc.
 Mod de preparare pentru crema:
 -Se pune intr-o craticioara galbenusurile,zaharul,esenta si amidonul si se omogenizeaza bine.
 -Se pune craticioara pe foc mic si se adauga laptele dulce si se lasa la fiert pret de cateva minute,mixand mereu pana se obtine o crema densa.Cand crema este destul de tare se opreste focul,se adauga untul si se mixeaza bine pana la incorporarea untului.Se pune folie peste vas si se lasa la racit.Cand este rece,se mai mixeaza crema pret de cateva minute dupa care se umple poshul si se umplu cojile de eclere cu crema.
 Mod de ornare pentru eclere:
 -Se rup patratele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan,mai grost sa fie ceolofanul si se pune intr-o vas cu apa calduta pana se topeste,se taie cu foarfeca varful la punguta si se orneaza eclerele.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu