miercuri, 5 februarie 2020

Chiftelute din urzici si bureti-reteta de post



  Chiftelute din urzici si bureti-reteta de post!

  Ingrediente:
  -500 gr.urzici vii,gata fierte si racite;
  -500 gr.bureti(opintici),gata fierti;
  -1 kg.cartofi fierti si curatati;
  -1 varf de cutit de oregano;
  -1 varf de cutit de rozmarin;
  -1 varf de cutit de piper macinat;
  -1 lingurita turmeric;
  -1 lingura sare;
  -1 capatana de usturoi;
  -3 linguri faina de grau.
  Mod de preparare:
  -Se fierb cartofii in coaja,se curata si se paseaza.Peste cartofi se adauga buretii,urzica si usturoiul dati prin masina de carne,condimentele,faina de grau si se omogenizeaza.
  -Se ung mainile cu ulei,se fac chiftelute in podul palmei si se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se coc la foc iute circa 40 minute pe o singura parte.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
 
  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca reteta mea nu va este pe plac atunci va invit la Daniel la masa,el vine cu un meniu complet ca de obicei!






2 comentarii: