miercuri, 14 februarie 2018
Tort cu mango si cafea
Tort cu mango si cafea :)
Astazi este ziua iubirii si am zis sa pregatesc ceva special cu ingrediente naturale ce ne gadila simturile si trezesc in noi multa pasiune!
Ingrediente pentru blat:
-4 oua,
-6 linguri zahar,
-4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale),
-1 plic praf de copt,
-2 linguri faina de grau,
-100 gr.unt,
-1 esenta de fistic,
-1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine,
-1 lingura cafea instant,
-1 praf de sare.
Ingrediente pentru umplutura:
-2 bucati mango,
-100 ml.apa alcalina 9,4 PH.,
-400 gr.smantana,
-4 linguri zahar,
-1 esenta vanilie,
-2 plicuri gelatina.
Pentru ornat:
-500 gr.smantana,
-4 linguri zahar,
-1 lingura cafea instant,
-1 bucata fructul pasiunii.
Mod de preparare pentru blat:
-Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare,se adauga gabenusurile esenta de fistic,untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.
-Se pune faina de grau,nuca macinata cu migdale,praful de copt,cafeaua instant intr-un se amesteca si se toarna peste compozitia lichida,se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos,incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt,se da tava la cuptor pentru cica 50 minute la foc potrivit,se verifica cu o scobitoare daca este copt.se opreste focul si se scoate din cuptor,se lasa pe aragaz sa se raceasca incet,dupa care se taie in doua foi pe orizontala.
Mod de preparare pentru crema:
-Se curata fructele de mango,se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.
-Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa,se pune la bain marie,se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango,se adauga si esenta de vanilie.
-Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca,se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
-Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura,se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie,se da apoi tava la frigider pentru cateva ore.
Mod de preparare pentru ornare:
- Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca,se adauga o lingura de cafea instant,se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte,se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug.Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor si sa va bucurati de multa iubire si nu uitati ca iubirea sta in fiecare din noi!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mamaaa!!!arata super bine,sigur e foarte delicios!multumim de reteta!
RăspundețiȘtergereFoarte fain! Tort cu mango chiar nu am gustat până acum!
RăspundețiȘtergereSunt innebunita dupa prajiturile cu cafea, asa ca acest tort mi-a lasat gura apa!!
RăspundețiȘtergerehmmm, bun tare trebuie sa fie, as vrea o feliuta :)
RăspundețiȘtergereNici de ziua mea nu mi-am facut tort, dar am niste blaturi cumparate si cred ca e cazul macar dupa doua saptamani sa prajituresc si eu ceva! Multam fain de reteta!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, nu stiu cum sunt cu mango-ul, tin minte ca am mancat acum ceva ani si nu mi a placut.
RăspundețiȘtergereAi zis mango, deja ii simt gustul minunat! Tortul arata minunat! Felicitari.
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata un tort cu gust de mango, nu prea imi plac fructele exotice, dar arata atat de bine ca as incerca.
RăspundețiȘtergereeste intr-adevar ceva deosebit,imi place sa incerc mereu sa fac cate ceva din ce gasesc prin camara si am avut mango si mi-a iesit chiar foarte bun
ȘtergereAm suspinat langa pozele tale si m-am apucat intr-un final sa fac si eu asa ceva. Nu mi-a iesit prea grozav fiindca am mai schimbat din ingrediente punand ce aveam prin casa, dar fiind in forma de inima mi-am cucerit jumatatea.
RăspundețiȘtergereCe combinatie de arome, dar pentru mine cred ca este un pic greut, deci nu cred ca o sa-l incerc.
RăspundețiȘtergereArata senzational! Nu m-as fi gandit la combinatia mango-cafea.
RăspundețiȘtergereArata tare bine si sunt convinsa ca este si bun
RăspundețiȘtergereImi plac migdalele in deserturi, asa ca pun pariu ca ti-a iesit un tort delicios.
RăspundețiȘtergereDaca e cu cafea, e de incercat!
RăspundețiȘtergereCred ca a fost un deliciu!!! Vaiii...Cum arata!!! Am salvat rețeta sa îl încerc cât de repede!
RăspundețiȘtergereArata super delicios. Cu siguranta cei dragi ti-au apreciat tortul.
RăspundețiȘtergereEu am interzis la torturi,prajituri,insa cei dragi mi-au apreciat munca si l-au infulecat cu mare pofta,am sa mai fac unul si pentru Dragobete,insa am sa schimb ingredientele :)
RăspundețiȘtergere