Chisca umpluta cu crupe albe:)
Crupele albe sunt obtinute din porumb cu boabele de culoare alba,in ziua de azi sunt tot mai putin folosite deoarece lumea seamana porumb hibrizi ce dau productii mari,porumbul de culoare alba se mai pune in gradinile taranilor ce tin de traditie si de mancare sanatoasa!
Ingrediente:
-2 castronele de crupe albe,cam 1 kg.de crupe,
-1,5 kg.carne de porc,
-200 gr.orez,
-1 lingura sare,
-2 linguri ulei,
-500 gr.ceapa,
-condimente-piper macinat,condimente de porc,ierburi aromate.
Mod de preparare:
-Se taie carnea de porc in bucati mici,se clateste si se pune intr-un vas de tuci,se adauga putin ulei,putina sare,piper,condimente,ierburi aromate,se pune capac si se lasa sa fiarba pana se fac jumari bine patrunse.Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic,pana se prajeste si devine aurie,dupa care se opreste focul.
-Se pun crupele intr-un vas mai inalt,se lasa sa curga apa peste ele,se trece cu mana prin ele sa iasa toata hoaspa(surplusul de la crupe),care va curge in chiuveta,se clatesc pana raman curate fara impuritati,apoi se aduga peste jumari.Se mai adauga orezul,sare dupa gust,putin piper,condimente si ierburi aromate,se omogenizeaza bine si se umplu chistile,cam 60% din capacitatea lor,in rest se adauga apa,se unesc la capete si se leaga cu ata,se pun la fiert in apa,la foc mic cu capac peste ele.Din cand in cand se inteapa cu acul sa nu se sparga si sa curga compozitia.Se fierb pret de o ora,dupa care se transfera in tava de la cuptor si se prajesc pe ambele parti.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Chisca sau intestinul gros se poate cumpara din magazinele de specialitate,gata curatate,au un pret de 7 lei pe o cutie ce are o bucata de circa 70 cm.
Delicios!
RăspundețiȘtergereSuper gustoase!
RăspundețiȘtergereEI...CA LA MAMA ACASA!SUPER BUNE!
RăspundețiȘtergereNu am incercat o astfel de reteta. Noi facem doar renumitul caltabos dar as testa reteta, sa vad ce deliciu e.
RăspundețiȘtergereNu am mancat niciodata un astfel de preparat pentru ca in zona noastra nu se face.
RăspundețiȘtergereNici eu nu am mai vazut acest preparat, nu se prepara in zona mea, dar cu siguranta este delicios!
RăspundețiȘtergereHabar nu aveam ca exista asa ceva, nu cred neaparat ca e un preparat pe gustul meu, dar totusi as gusta.
RăspundețiȘtergereUn fel de caltaboș mai altfel! Habar n-aveam ce este chisca și nici despre crupe albe n-am auzit/
RăspundețiȘtergereIntereanta reteta, arata si foarte bine! Felicitari pentru prezentare
NU am mai auzit de chisca cu crupe dar arata foarte si ma gandesc ca e si foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereM-ai facut curioasa, nu am habar cum arata crupele, dar banuiesc ca ar merge reteta si cu boabele de porumb luate din Mall. O sa-mi iasa o chisca moldoxicana :))
RăspundețiȘtergereChisca nu se numara printre preferatele mele, dar voi recomanda reteta ta bunicii mele. Sigur va fi incantata.
RăspundețiȘtergereArata interesant, dar nu cred c-am mancat asa ceva vreodata
RăspundețiȘtergereAs vrea sa mananc asa cea, cred ca e delicios.
RăspundețiȘtergereChiar nu stiam de combinatia asta. La noi in zona se face chisca, dar asa nu am auzit.
RăspundețiȘtergereeste reteta veche de peste 50 de ani!
ȘtergereBuna ziua cineva mă poate ajuta, cum arată crupele pt chisca
RăspundețiȘtergereCrupele sun boabele de porumb sfaramate,adica un malai de mamaliga dar mult mai rare
Ștergere