joi, 17 august 2017

Ketchup picant chili



  Ketchup picant chili:)

  Ingrediente:
  -5 kg.rosii,
  -5 kg.gogosari si ardei capia,
  -1 lingura sare,
  -2 linguri zahar,
  -1 nucsoara,(organic whole nutmeg),
  -1 boaba de tonka,
  -1 lingurita de ghimbir tocat,
  -5 ardei chili,super iuti.
  Mod de preparare:
  -Se oparesc rosiile,se cojesc de pielite,de cotoare si se pun intr-un vas de plastic.Se mixeaza cu un mixer de mana,pret de cateva minute,apoi se pun la fiert intr-o oala cu gura cat mai larga.
  -Gogosarii,ardeii capia,ardeii chili,se curata de seminte,se dau prin masina de tocat carne si se pun peste sucul de rosii.
  -Se adauga sarea,zaharul,condimentele trecute prin masina de cafea si se fierb la foc potrivit pana cand scad macar la 30% din toata cantitatea,dupa care se pun in borcane si se dau la cuptor pentru circa 20 minute.Se lasa sa se raceasca in cuptor,apoi se dau la camara.Sa aveti pofta dragilor!











2 comentarii: