luni, 28 noiembrie 2016

Rata umpluta cu ciuperci



  Rata umpluta cu ciuperci:)

  Ingrediente:
  -2 rate,mari frumoase,absolut de delicioase,
  -600 gr.ciuperci de padure,culese pe timp de vara,fierte,clatite,tocate,tocmai bune de pus la oala,
  -4 cepe,rotunjoare,ce-ti dau lacrimi pe afara,
  -6 catei de usturoi,buni si astia la raceala,
  -1 lingurita de oregano,
  -condimente cu gust fin,
  -1 lingura de sare,sa fie,sa dea gust si armonie,
  -1 gogosar rosu,mare,sa aiba multa culoare,
  -2 rosii durdulii,
  -1 cana cu vin,sa fie sa se imbete ratele.
  Mod de preparare:
  -Se taie cepele julien si pun intr-un castron,se mai pune gogosarul tocat,ciupercile taiate,condimente,oregano,sare si se omogenizeaza compozitia,apoi se umplu ratele,se mai baga in rate cate trei catei de usturoi,se presoara condimente peste rate,se aseaza felii de rosii si se dau ratele la cuptor,sa se rumeneasca frumos.Sunt tare bune si reteta este buna de pregatit la zile de sarbatoare.Sa aveti pofta dragilor!






9 comentarii:

  1. Nu am incercat niciodata carnea de rata, arata foarte bine friptura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. carnea de rata este tare dulce,putin grasuta,dar un adevarat de liciu!

      Ștergere
  2. m-ai dat gatacu reteta asta. Ma crezi cand iti spun ca nu am mancat niciodata rata???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am crescut cu rate in batatura si acum am si eu ratele mele,sunt tare gustoase!

      Ștergere
  3. Mi-am salvat reteta. Imi plac atat ciupercile de padure cat si ratele. Cand prind o rata, incerc.

    RăspundețiȘtergere
  4. DUMITRASCU LACRAMIOARA29 noiembrie 2016 la 10:18

    ....mai da ce bine arata!!!sigur e foarte delicioasa!

    RăspundețiȘtergere