joi, 10 noiembrie 2016

Branza cu smantana si mamaliguta!

 

  Branza cu smantana si mamaliguta:)

  Ingrediente:
  -500 gr.branza dulce de vaci facuta in casa din 3 litri lapte dulce pus la prins,care se pun pe foc si se amesteca usor pana se fac bulgarasi mici de branza,se toarna intr-o strecatoare si se lasa sa se scurga zerul,dupa care poate fi folosita.
  -800 gr.smantana de casa,smantana se ia cu lingura de pe laptele ce a fost pus la prins,
  -1 lingurita sare.
  Pentru mamaliguta:
  -200 ml.malai,
  -1 l apa,
  -1 lingurita sare.

  Mod de preparare pentru branza cu smantana:
  -Se sfarama branza intr-un vas,se adauga smantana,sare,se amesteca si branza cu smantana este gata.
  Mod de preparare pentru mamaliguta:
  -Se pune apa,sare si o lingura malai la fiert si cand clocoteste apa se adauga malai in ploaie si amesteca usor cu un facalet sau un tel,cand mamaliga se dezlipeste de vas,este semn ca mamaliga este gata.Sa aveti pofta dragilor!

2 comentarii:

  1. Ce idee minunata ai avut sa decupezi mamaliga in forma de stelute, o sa ti-o fur.

    RăspundețiȘtergere