joi, 25 februarie 2016

Pui in sos cu garnitura de orez



   Pui in sos cu garnitura de orez:)

   Ingredinte pentru friptura de pui:
   -1 pui de circa 2 kg.,
   -1 morcov,
   -1 radacina de pastarnac,
   -1 radacina de patrunjel,
   -1 felie de telina,
   -1 gogosar,
   -3 cepe,
   -sare dupa gust,
   -3 linguri pasta de tomate.

   Ingrediente pentru orez:
   -100 gr.orez,
   -1 borcanel de ciuperci,
   -1 ceapa,
   -1/2 morocv,
   -1/2 pastarnac,
   -1/2 radacina de patrunjel,
   -1 feliuta de telina,
   -2 linguri ulei,
   -sare dupa gust.

   Mod de preparare pentru friptura:
   -Se spala puiul,se portioneaza si se aseaza intr-o tava.Peste pui se adauga toate legumele tocate marunt,ceapa taiata silozisori de peste si sare dupa gustul fiecaruia.
   -Se pune pasta de tomate intr-un castron,se adauga o cana de apa (300ml.),se omogenizeaza si se toarna in tava peste toata compozitia.
   -Se pune capac la tava si se da tava la cuptor la foc iute.

   Mod de preparare pentru garnitura de orez:
   -Orezul se alege,se clateste si se pune la fiert cu apa si sare,la foc potrivit.
   -Se toaca ceapa si radacinoasele si se pun la undit in tigaie.Cand legumele se patrund bine,se adauga ciupercutele,o canita mica de apa,sare dupa gust si se lasa la fiert,pana ce sunt fierte toate legumele.Se adauga apoi orezul fiert si se mai lasa la foc,pret de cateva minute,asa cam cat sa se patrunda gusturile si sa se intrepatrunda.
   Se servesc impreuna cu castraveti murati.Sa aveti pofta dragilor!









2 comentarii:

  1. O seara placuta, draga mea si iti multumesc mult de aceasta reteta,abia asteptam sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai chiar mi-ai facut pofta. Sa nu ma supar eu acum pe tine ca trebuie ma duc sa mananc la ora asta? Cum mai raman eu trasa prin inel daca ma tot momesti cu mancaruri bune?

    RăspundețiȘtergere