miercuri, 17 februarie 2016

Eclere cu crema de vanilie



  Eclere cu crema de vanilie:)

  Ingrediente pentru coji:
  -5 oua,
  -1 praf de sare,
  -150 gr.faina de grau,
  -100 gr.unt cu grad ridicat de grasimi-82%,
  -125.ml.lapte fiert si racit,
  -125 ml.apa minerala.

  Ingrediente pentru crema:
  -500ml.lapte fiert si racit,
  -2 linguri de faina,
  -3 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie(am folosit zahar vanilat marca Profi),
  -2 pliculete de zahar vanilat Bourbon,
  -200 gr.smantana,
  -1 lingura zahar vanilat cu grad scazut de vanilie,
  -3 oua.

  Ingrediente pentru ornat:
  -100 gr.ciocolata neagra,
  -25 gr.unt cu grad ridicat de grasimi,
  -ornamente de zahar.

  Mod de preparare pentru coji:
  -Se pune intr-o craticioara,apa,laptele si untul,pe foc mic si se omogenizeaza,amestecand usor cu o lingura.Cand s-a topit  untul,se adauga faina de grau,putin cate putin si se amesteca mereu,pana de obtine un aluat omogen,ce se desprinde usor de pe fundul cratitei,apoi se opreste focul si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca aluatul,Dupa ce se racoreste se pune la mixat in bolul de la robot.In timpul mixarii se adauga cate un ou si se continua mixarea pana ce aluatul capata o consistenta placuta.Se pune intr-un posh si se aseaza sub forma de bastonase intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc iute circa 10 minute si apoi se mai reduce din temperatura cuptorului si se mai lasa pana la 35 minute,apoi se opreste focul si se scoate tava din cuptor.Se lasa sa se racoresca si abia apoi se taie,pe verticala,doar pe o parte,pe unde va fi introdusa crema.Se pot lasa si netaiate si se poate introduce crema cu un posh cu varful de inox.

  Mod de preparare pentru crema:
  -Se pune intr-un castron,de preferat de plastic,ouale,zaharul,faina si se omogenizeaza cu un tel.
  -Intr-o craticioara se pune laptele,care a fost deja fiert si racit,pe foc mic,zaharul vanilat si se adauga amestecul de oua,zahar si faina.Se amesteca foarte bine si cand crema este suficient de groasa,se opreste focul si se da la rece,punand peste cratita un ceolofan sa nu capete crema coaja.
  -Se pune in bolul de la robot,smantana si lingura de zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca.Peste frisca se adauga crema de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute.
  -Se pune crema obtinuta intr-un posh si se introduce in cojile pentru eclere.

  Mo de preparare pentru ornare:
  - Se rup patratele de ciocolata si se pun la topit pe bain marie,se adauga si unt si se amesteca foarte bine.
  -Cu ciocolata topita se orneaza eclerele.Se stropesc apoi cu ornamente de zahar.Sa aveti pofta dragilor!




















 
 

33 de comentarii:

  1. arata absolut delicios si sigur sunt de 100 de ori mai bune decat cele de la cofetarie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de aratat nu imi place cum arata,puteau sa arate si mai bine,dar gustul este absolut delicios,nu ma pot opri din degustare.Asta parca e mai frumos,hai sa-l halesc,asta e mai mare si e al meu si tot asa,le-am tot degustat,noroc ca azi e miercuri si nu mananc de dulce,ca altfel nu mai era nimic in tava:))

      Ștergere
  2. arata minunat felicitarii mi sa acut pofta

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata senzational si sigur au un gust divin! As incerca si eu, dar nu prea ma pricep la dulciuri. Ce dulciuri am facut pana acum au fost gustoase, doar ca aspectul lasa de dorit asa ca sunt un exemplu de
    "asa nu" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca fac prajituri pentru mine imi ies bune si cu aspect,daca fac pentru cineva anume,s-ar putea sa nu mai iasa.Eu nu ma dau batuta si fac,sunt mult mai bune la gust decat cele din comert,chiar daca uneori aspectul comercial lasa de dorit.

      Ștergere
  4. Multumim de reteta, merita incercat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca ma apuc si eu de niste eclere....maine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca sunt mult mai bune,cele pregatite in casa decat cele din comert.Cele din comert sunt prea comerciale :)

      Ștergere
  6. As manca eclere non-stop, sunt preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dumitrascu Lacramioara7 iulie 2016 la 06:51

    aoleu...eu sunt la dieta...m am imbolnavit....ce ma fac!....tre sa i gust si eu !..

    RăspundețiȘtergere
  8. Cele mai bune,sunt preferatele mele! Viorica Apostol

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele mai bune,sunt preferatele mele! Viorica Apostol

    RăspundețiȘtergere
  10. Eclerele sunt preferatele sotului meu. Mereu ii fac portie dubla, una singura nu e suficient. Arata foarte bine eclerele, ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce simpatice sunt! Fiica-mii cu siguranta i-ar fi placut sa le orneze :)

    RăspundețiȘtergere
  12. N-am mai mancat de mult eclere si sunt printre preferatele mele.Mi-ai facut o pofta ...maine merg al cofetarie ca mie nu imi ies deloc cojile

    RăspundețiȘtergere
  13. Eclerele sunt printre prajiturile mele preferate, in special cele cu ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Yummy! Cred ca ma apuc si eu de asa ceva, mai degraba sa stiu eu ce pun in ele decat sa le iau din comert

    RăspundețiȘtergere
  15. Eclerele cu vanilie sunt preferatele mele, imi ploua in gura la vederea pozelor tale.

    RăspundețiȘtergere
  16. De cateva ori am incercat si eu sa fac eclere dar cojile nu prea mi-au iesit. Dar sunt mult mai bune acestea pregatite in casa fata de cele de cumparat.

    RăspundețiȘtergere
  17. imi era asa foame si acum mi-e si mai foame dar de dulce :) Arata foarte bine, elecerele mi-au placut intotdeauna. Cred ca ar trebui sa incerc sa fac si eu ca ma gandesc ca sunt mult mai bune decat cele cumparate

    RăspundețiȘtergere
  18. O Doamne, cei acolo mamica, deja am un gol in stomac😂😂😂 mie mereu mi s-au parut foarte greu de facut eclerele dar pate imi fac curaj si fac si eu dupa reteta ta.

    RăspundețiȘtergere
  19. minunat, pot sa i-au si eu unul? :), cred ca sunt o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  20. N-am facut niciodata, dar as incerca pentru ca vad ca se fac usor. Intr-o vreme cumparam cojile de eclere si eu decat faceam crema, dar apoi am ajuns sa cumpar direct eclerele. :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu faceam crema cu amidon...dar mi-am notat si reteta ta :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Arata delicios si niciodata nu m-am gandit ca as putea sa fac singura acest desert. M-am rezumat in a-mi cumpara un ecler din oras. Am crezut ca este mult mai greu de facut

    RăspundețiȘtergere
  23. Una din prajiturile mele preferate.

    RăspundețiȘtergere