miercuri, 24 februarie 2016

Pui umplut cu mere



  Pui umplut cu mere:)

  Ingrediente:
  -1 pui de circa 2 kg.,
  -5 mere,
  -50 gr unt,
  -1 lingurita sare,
  -1 lingurita zahar,
  -1 canita de vin alb.

  Mod de preparare:
  - Se taie fiecare mar in cate opt felii si  se pun intr-un castron cu vinul alb si putin zahar.
  -Se spala puiul,se scot maruntaiele si se lasa la scurs,apoi se unge cu sare,prin interior si se umple cu mere.Se aseaza pe un pat de mere in tava,se fac buzunarase la pui in care se introduc varfurile de la aripi si marginile copanelor,se introduc bucati mici de unt in buzunarase si cateva felii de mere,mai fine.Se toarna vinul peste pui,untul in bucati mici,se aseaza capacul peste tava si se da tava la cuptor la foc iute.Sa aveti pofta dragilor!




  

5 comentarii:

  1. Nu am incercat pana acum sa combin carnea cu fructe. Puiul arata minunat, cred ca si gustul e pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gand la gand cu bucurie! Din pacate nu cu mine, ci cu pozarul care fu cu noi la eveniment, povestea cum a facut el duminica pui cu mere de s-au batut copii sa manance TOOOT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eram reticenta in trecut,in a folosi fructe la fripturi,asta pana am facut rata cu portocala si de atunci obisnuiesc sa mai schimb macazul,sa bag fructe in loc de legume :)

      Ștergere