duminică, 21 iunie 2015
Pui la cuptor in vin cu ierburi aromate:)
Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate!
Ingrediente pentru friptura:
-1 pui mare de circa 2 kg.,
-200 ml.vin rosu ,daca e casat este foarte bine,
-1 lingurita curry,
-1 lingurita rozamarin,
-1 lingurita oregano,
-1 lingurita boabe coriandru,
- 1 lingurita tarhon maruntit ,
-sare dupa gust,
-100 ml.ulei.
Ingrediente pentru garnitura :
-2 kg.ardei rosii,
-1 lingura otet de mere,
-2 linguri ulei de masline,
-sare dupa gust.
Mod de preparare pentru friptura :
-Se spala bine puiul si se presoara din belsug cu ierburi aromate si sare,se introduce si in interiorul puiului ierburi aromate si sare.Se pune puiul in tava,il stropim apoi cu vin ,cu ulei ,punem capac peste vas si dam tava la cuptor la foc potrivit.Cand consideram ca puiul este facut luam capacul si lasam sa se rumeneasca un pic.
Mod de preparare pentru garnitura :
- Se coc ardeii, se curata de pielita ,se curata de seminte si cotoare si se spala.Cand sunt scursi de apa adaugam sare dupa gust,ulei de masline si otet de mere si se amesteca usor.Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
apetisant
RăspundețiȘtergereun deliciu culinar ador puiul la cuptor
RăspundețiȘtergerearata super apetisant imi place felicitarii pentru reteta
RăspundețiȘtergerearata delicios puiul este preferatul meu o reteta minunata
RăspundețiȘtergereo reteta gustoasa si apetisanta
RăspundețiȘtergere