luni, 20 aprilie 2015

Friptura de miel




  Friptura de miel-reteta Maggi !


 Ingrediente:
-Un miel de 7-8 kg.fara maruntaie,
-100 ml.ulei,
-2-3 cepe mari,
-300 ml.vin rosu,
-1 lingurita Maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,
-1 lingura boia de ardei dulce,
-1 lingurita boabe de coriandru,
-1 lingurita tarhon,
-1 lingurita curry,
-o capatana de usturoi.
-4-5 foi de dafin,
- sare dupa gust.

 Mod de preparare:
 Se taie carnea in bucati si se parleste pe focul de la ochiul de la aragaz pentru a inlatura eventualele fire de lana,se spala bine si se pune in tava in care am pus jumatate din cantitatea de ulei ,peste carne adaugam ceapa taiata felii,usturoiul curatat de coaja ,boiaua de ardei dulce ,maggi secretul gustului,tarhon,curry,sare,foi de dafin,coriandru ,stropim cu vin din belsug,adaugam uleiul ramas si lasam peste noapte carnea la macerat.A doua zi punem o folie de aluminiu peste tava si dam tava la cuptor la foc potrivit.Din cand in cand mai luam cu lingura ulei din tava si dam peste carne.cand este patrunsa inlaturam folia si mai lasam cateva minute sa se rumeneasca bine.Se serveste cu muraturi si mamaliguta calda.Pofta buna!









7 comentarii:

  1. fripturica delicioasa cu inimi de mamaliga un festin culinar

    RăspundețiȘtergere
  2. un deliciu care incinta toata familia superba reteta

    RăspundețiȘtergere
  3. reteta o s-o incerc cu alt fel de carne, noi nu mancam miel-oaie, nici macar de Paste (ai vazut la TV dezbaterea pe tema aceasta, a mancatului carnii de miel la Paste? avand in vedere ca mielul este simbolul lui Iisus - mielul lui Dumnezeu - de ce il taiem si il mancam? :)) )

    RăspundețiȘtergere
  4. am vazut draga mea,insa eu sunt nascuta la tara si ai mei asa obisnuiau la zile de Pasti sa sacrifice un miel si apoi taranii muncesc foarte mult si unii traiesc doar din cresterea oilor,ce sa faca cu mieii sau cu oile sterpe care nu fata,sa le tina sa moara de batranete.Oricum in comparatie cu carnea de porc ,carnea de miel este foarte sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai ai vreo bucata, ca eu de abia acum am vazut postarea si nu vreau sa postesc:))

    RăspundețiȘtergere
  6. arata minunata superba reteta mi sa facut pofta

    RăspundețiȘtergere