joi, 6 noiembrie 2014

Tarta cu dovleac si morcov


Tarta cu dovleac si morcov :)

Ingrediente pentru aluat:
-100 gr.unt,
-300 gr.faina de grau,
-2 linguri de zahar,
-3 pliculete de zahar vanilat,
-2 oua,
-2 linguri de lapte sau iaurt.

Ingrediente pentru compozitie:
-un dovleac potrivit ,nu mai mare de 1 kg.,
- 1 lingura de scortisoara macinata,
-2 linguri de zahar,
-1 morcov,
-3 pliculete de zahar vanilat.

Mod de preparare:
-Se taie dovleacul in bucati ,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate si se curata de coaja .Adaugam zahar ,zahar vanilat,scortisoara macinata,morcovul taiat rondele si le omogenizam foarte bine.

-Intr-un vas punem faina,oul,untul,zaharul si zaharul vanilat si se framanta aluatul,daca aluatul este foarte tare  adaugam si un pic de lapte sau iaurt.Pe masa de lucru punem o bucata de hartie de copt,peste ea presuram faina si punem aluatul peste faina,apoi intindem o foaie de aluat, un pic mai mare ca dimensiunea tavii.Prindem de capetele hartiei si asezam in tava aluatul,apoi taiem cu foarfeca surplusul de aluat si de hartie .Cu o furculita asezam bine aluatul in tava,apoi adaugam compozitia.Surplusul de aluat il omogenizam si intindem o foaie pe care o taiem fasii si o asezam peste compozitie,ungem apoi fasiile cu ou batut si dam tava la cuptorul incins circa o ora la foc potrivit.Pofta buna!












Asta a fost dovleacul :))


6 comentarii: