marți, 25 martie 2014

paine de casa cu mac si susan

Pentru cei care doresc ceva deosebit la masa ,sau vor sa isi impresioneze familia si prietenii o pot face pregatind o paine de casa cu mac si susan,este usor de preparat si se consuma cu ce  va doriti voi!

Pakmaya Romania este iarasi ingredientul minune fara de care o paine nu poate sa fie buna si crescuta .

ingrediente-

1 kg.faina de grau,

un cub de drojdie,

100 gr.seminte de mac,

50 gr.seminte de susan,

4 linguri de ulei,

2 oua,

300 ml.lapte dulce,

un varf de cutit de sare

Se cerne faina intr-un vas ,se pune peste faina un ou ,macul si 25 de gr.de susan,adaugam si drojdia stinsa cu lapte caldut  si un varf de cutit de sare si framantam un aluat suficient de tare,mai spre final adaugam cateva linguri si framantam pana se desprinde usor aluatul de pe vas,lasam la crescut cam 15 minute si apoi impartim aluatul in doua bucati,le rasucim un pic si le punem in tavile unse cu ulei,le mai lasam un pic pe aragaz sa creasca cam 3/4 din suprafata tavii,apoi ungem alutaul cu un ou batut spuma,presuram restul de susan si dam tavile la cuptorul incalzit ,la foc potrivit,se lasa la copt in jur de o ora.Pofta buna!








6 comentarii:

  1. arata minunat si cred ca si gustul este foarte bun :)

    RăspundețiȘtergere
  2. arata minunat ador piinea cu mac un deliciu culinar

    RăspundețiȘtergere
  3. dumitrascu lacramioara7 decembrie 2014, 03:06

    o reteta interesanta!o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere