duminică, 23 martie 2014

placinta cu branza si ananas

Mereu imi place sa gatesc celor dragi mie cu produse care se gasesc la mine in frigider sau in debara,asa ca mi-am propus sa fac o placinta cu branza dulce si fructe din compotul de ananas! :)
 Ca de obicei
Pakmaya Romania face parte din aceasta reteta :)
pentru aluat-
400 gr.faina de grau,
un cub de drojdie,
1 plic zahar vanilat,
 2 linguri de zahar,
coaja rasa de la o lamaie,
150 gr.unt,
un ou,
100 ml .lapte,
un praf de sare,
pentru compozitie-
700 gr. branza dulce de vaci,
300 ml.smantana,
4  oua,
o sticluta de esenta de rom,
100 gr. stafide,
fructele de la un compot de ananas,
4 linguri de zahar
Se cerne faina intr-un vas si peste ea adaugam untul la temperatura camerei,stingem drojdia cu lapte cald ,sare si zaharul si adaugam peste faina,adaugam si oul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si framantam foarte bine,va iesi un aluat fraged pe care il vom intinde sub forma de foaie rotunda pe care o vom pune intr-o tava rotunda unsa cu unt si presurata cu un pic de faina de grau,ridicam foaia de aluat pe marginile tavii .Untr-un vas punem branza,smantana,ouale,zaharul ,esenta si stafidele si mestecam foarte bine pana obtinem o compozitie omogenizata pe care o vom turna peste foaia de aluat,apoi punem peste compozitie fructele de la compotul de ananas scurse de sirop si dam tava la cuptorul deja incalzit,lasam la foc potrivit cam o ora si taiem placinta cand este rece.Pofta buna!






 

6 comentarii:

  1. N-am incercat dar ma gandesc ca nu are ce sa fie rau deloc ...

    RăspundețiȘtergere
  2. are un gust special si este si foarte buna <3

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca e foarte delicioasa ,maia les ca are ananas ,imi place ananasul la maxim :)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata delicios un desert special pentru o zi de sarbatoare

    RăspundețiȘtergere