Negresa cu magiun de prune!
In fiecare zi de miercuri vin cu cate ceva bun si fara carne,astazi vin cu o negresa absolut delicioasa,repede de pregatit si cu ingrediente pe care le-am gasit in camara!
Ingrediente:
-14 linguri faina de grau;
-14 linguri lapte dulce;
-14 linguri ulei;
-14 oua;
-14 linguri zahar;
-2 pliculete praf de copt;
-2 fiole esenta de rom;
-800 gr.magiun de prune;
-50 gr.cacao;
-1 praf de sare.
Mod de preparare:
-Intr-un vas mai marisor se pun ouale,zaharul,sare si se mixeaza la viteza turbo pana cand se obtine o crema densa.Peste crema se adauga uleiul,laptele dulce,esenta si se mixeaza la viteza unu.
-Intr-un castronel se pune faina de grau,cacao,praful de copt,se omogenizeaza si se toarna peste compozitia lichida,putin cate putin si se mixeaza pana la incorporare completa tot la viteza unu.Cand totul este omogenizat se adauga magiunul de prune si se amesteca cu ajutorul unei palete.Se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la 175 grade.Se face verificarea cu scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata.Se scoate tava din cuptor,se lasa pana la racire completa,spoi se portioneazaq si se poate servi.Eu am avut musafiri pofticiosi si am taiat foarte calda,dar nu a fost problema ca s-a topit foarte repede.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu