marți, 6 mai 2025

Tarta cu dulceata de gutui!

 

 

  Tarta cu dulceata de gutui!

 

  Ingrediente pentru aluat:

  -300 gr.faina de grau; 

  -150 gr.unt;

  -1 praf de sare;

  -1 ou;

  -50 ml.bors. 

  Ingrediente pentru umplutura:

  -600 gr.dulceata de gutui;

  -1 lingura zahar cu grad redus de vanilie.

  Mod de preparare:

  -Se pune faina de grau intr-un vas,peste faina se pune unt,sare,ou,bors si se face un aluat suficient de tare care se pune la frigider pentru circa o ora.

  -Se scoate aluatul din frigider,se intinde sub forma de foaie rotunda si se taie cu ajutorul unei tavi rotunde.

  -Se taie pe margini cu ajutorul cutitului,veti vedea in pozele din prezentare si se pune dulceata pe mijlocul foii,apoi se prind cate doua capete care se unesc.Restul de aluat se da prin razatoare,se presoara peste dulceata si se pune tarta intr-o tava cu hartie de copt.Se coace la 175 grade pentru circa 40 minute la cuptorul preincalzit.Cand este gata se presoara cu zahar vanilat.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.

  



  









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu