miercuri, 13 noiembrie 2024

Cozonac la ceaun!

 

 

  Cozonac la ceaun!

 

  Ingrediente:

  -600 gr.faina de grau pentru cozonac;

  -25 gr.drojdie proaspata;

  -400 ml.lapte dulce de capra;

  -5 oua;

  -130 gr.unt;

  -1 praf de sare;

  -coaja de la doua portocale;

  -2 fiole de esenta de vanilie;

  -4 linguri de zahar;

  -300 gr.rahat asortat;

  -300 gr.stafide aurii.

  Mod de preparare:

  -Se pune untul intr-o cratita pe aragaz sa se topeasca.Cand s-a topit se adauga laptele dulce si se lasa sa se incalzeasca laptele pana la temperatura camerei. 

  -Se pune la robot laptele cu untul topit,4 oua,zaharul,drojdia proaspata in bucatele mici,un praf de sare,esentele si se mixeaza pret de cateva minute.

  -Intr-un vas  se pune faina de grau si peste faina se toarna compozitie din vasul robotului.Se amesteca cu ajutorul unei linguri.Se poate framanta si la robot daca aveti,eu am robot dar am preferat sa framant cu lingura.Intre timp se adauga si coaja de portocala rasa prin  razatoarea mica.Cand se termina compozitia de lapte va iesi un aluat nu prea moale nu prea tare,nu va speriati,este foarte bine.

  -Peste aluat se pun stafidele si rahat cubulete mici si se omogenizeaza compozitia.Se framanta aluatul cam 10 minute.

  -Se lasa sa se odihneasca pana cand aluatul va creste si va deveni pufos.

  -Se pune hartie de copt intr-un ceaun si apoi aluatul.Se unge cu ou batut si se da la cuptor pentru circa 90 minute fara preincalzire.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.





 













2 comentarii: