Leibar de casa!
Ingrediente:
-maruntaiele de la un porc de peste 200 kg.;
-maruntaiele de la un ied de circa 20 kg.;
-500 gr.sorici de porc;
-6 cepe;
-3 morcovi;
-1 lingura de sare;
-5-4 foi de dafin;
-1 lingurita piper boabe;
-1 lingurita oregano macinat;
-1 capatana de usturoi;
-intestine groase de porc.
Mod de preparare:
-Intr-o oala se pun maruntaiele,soriciul,cepele,morcovii,sare,foi de dafin,piperul boabe,oregano macinat,usturoiul curatat,apa cat cuprinde si se fierb la foc potrivit.Cand toate sunt fierte se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.Se strecoara zeama si ce ramane se da prin masina de carne.Se mai adauga cateva cescute din lichidul ramas peste compozitie ,asa incat compozitia sa fie nici prea tare nici prea moale,sa poata fi uosr trecuta prin masina de carne la umplut intestinele.
-Se umplu intestinele cu compozitie,se leaga a capete cu ata si se inteapa cu acul.
-Intr-o oala se pune apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba se adauga leibarii si se lasa la fiert circa jumatate de ora de cand au inceput sa fiarba.Se fierb la foc potrivit,sa nu cumva sa crape.Cand sunt fierti se scot si se lasa la rece pe masa,apoi se pun la frigider.Se servesc reci cand se intaresc.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu