Tocanita de gogosari copti la #miercurefaracarne!
Ingrediente:
-3 kg.gogosari;
-300 gr.ceapa;
-300 gr.gogonele verzi;
-1 kg.rosii;
-3 vinete;
-sare dupa gust;
-foi de dafin;
-1 lingurita tarhon;
-1 varf de cutit rozmarin;
-1 lingurita usturoi granulat;
-100 ulei;
-300 ml.apa.
Mod de preparare:
-Se coc gogosarii rosii si vinetele pe flacara deschisa,se curata gogosarii de pielite si cotoare,se clatesc si se lasa la scurs.Se curata vinetele,se clatesc si se lasa la scurs.
-Se toaca ceapa si se pune la prajit,cand este patrunsa bine,adica aurie se adauga gogonelele taiate felii,se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert pana cand se patrund bine.Se adauga rosiile facute suc la un blender si se lasa sa fiarba pret de vreo 20 minute,dupa care se adauga gogosarii copti si vinetele coapte taiate in felii.Se adauga foi de dafin,usturoi granulat,rozmarin,tarhon si se lasa sa fiarba la foc mic timp de jumatate de ora,se amesteca usor cu o paleta din cand in cand sa nu se prinda de oala.Se opreste focul,se face o mamaliguta si se poate servi.Pentru cei mai gurmanzi se poate adauga si smantana in farfurie.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Bun, foarte bun!
RăspundețiȘtergere