Colac din faina integrala cu cartofi la #miercureafaracarne!
Ingrediente pentru aluat:
-1 kg.faina integrala de grau;
-900 ml.apa caldut;
-1 cub de drojdie;
-1 lingurita de sare;
-50 ml.ulei.
Ingrediente pentru umplutura:
-1 kg.cartofi rosii;
-4 cepe mari;
-100 ml.ulei;
-1 lingurita sare;
-1 lingurita usturoi granulat;
-1 varf de cutit de piper macinat.
Mod de preparare:
-Se pune faina intr-un vas,se adauga drojdia inmuiata in putina apa calduta si sare si se framanta un alaut nu prea moale,nu prea tare,adaugandu-se apa putin cate putin.La final se adauga ulei,putin cate putin si se framanta pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas.Se lasa sa se odihneasca pana cand isi dubleaza volumul.
-Se pun cartofii la fiert in apa cat sa cuprinda cartofii si cand cartofii sunt fierti,se curata de coaja si se mixeaza.
-Se curata ceapa,se toaca si se prajeste in ulei,sa se scalde bine ceapa in ulei.Dupa ce s-a prajit bine,asa spre rumenire se toarna peste cartofi si se omogenizeaza compozitia.
-Se unge masa de lucru cu ulei si se intinde aluatul pe masa de lucru sub forma de foaie.Se pune peste foaie cartofii,se ruleaza si se aseaza intr-o forma speciala de colac.Se stropeste cu susan si putina faina alba si se da tava la cuptroul incalzit deja pentru circa 50-60 minute.Cand este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza,se poate servi alaturi de o ceasca de cafea de cicoare.Sa aveti pofta dragilor la o reteta de post deosebita.
Colacul este pufos in interior si crocant la coaja,este un deliciu culinar.
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Daca la colaci cu cartofi nu va inghesuiti,va inivt la masa la Daniel,ca de obicei la el gasim un meniu pentru o zi intreaga.
Cred ca e delicios, dar l-as manca doar dimineata. In rest nu prea am paine in meniu, mai des mamaliga :)
RăspundețiȘtergereLa mine prima masa este la ora 12,deci paine doar atunci.
Ștergere