Bors cu sfecla rosie la #miercureafaracarne!
Se stie ca eu de la o vreme tin post intermitent.Adica incep postul negru de duminica seara,uneori il incep si de la amiaza si nu mai mananc nimic pana miercuri la amiaza,beau doar apa minerala,apa minerala ma tine satula si tin asa acest post negru timp de trei saptamani,a patra saptamana tin post negru de duminca seara pana joi la amiaza la ora 12.Cand ies din post este bine sa mananc ceva usor si incep cu o supa sau un bors de post.Important este sa aiba cartofi si multa ceapa,ma ajuta la revenirea stomacului la treaba lui.Tin acest post pentru sanatate si pentru a slabi cateva kilograme,am mai slabit putin,insa nu atat cat ar slabi cineva tanar perfect sanatos,dar eu nu ma las asa usor si voi contiuna.Am sa revin pe parcurs sa va zic cum sunt cu sanatatea si cu kilogramele.Momentan ma simt bine nu am ameteli,mai rau ma simt cand mananc ceva mai mult.Eu oricum mancam doar doua mese pe zi,una la ora 12 si una seara cand ajungeam acasa,insa intre cele doua mese consumam legume si fructe din gradina mea si eram cam grasuta ca sa nu zic obeza ca nu imi place cuvantul insa aveam cam 30 de kilograme peste cat ar trebui sa am si imi era rusine cu mine si m-am hotarat ca nu mancarea ma conduce si ca o voi conduce eu pe ea.
Ingrediente:
-3 bucati mici de sfecla rosie;
-2 cepe mari;
-1 kg.cartofi;
-2 morcovi;
-1/2 bucata telina;
-1 gogosar;
-800 ml.suc de rosii;
-300 ml bors acru;
-100 gr.fidea fina;
-sare dupa gust.
Mod de preparare:
-Se curata cartofii,sfecla rosie,ceapa,morcovul,telina si gogosarul.Cartofii se taie cubulete,ceapa se taie marunt,sfecla,morcovii si gogosarii se taie cat mai marunt si se pun la fiert cu apa si putina sare.Cand sunt fierte bine se adauga sucul de rosii,borsul acru,o mana de fidea fina,sare daca mai trebuie si se lasa sa fiarba cam 10 minute,dupa care se opreste focul si se presoara leusetean si patrunjel tocat.
-Pentru cei care doresc ca borsul sa fie mai rosu aprins,pot sa fiarba separat sfecla rosie in bors dar sfecla va ramane tare si mie nu imi place gustul asa ca fiecare face dupa gustul sau.
Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta de post.Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne!
Daca la bors cu sfecla nu dati navala,atunci haideti la masa la Daniel,ca de obicei el ne incanta papilele gustative cu un meniu pentru o zi intreaga.
Bun asa!
RăspundețiȘtergere