Parjoale din cartofi-#miercureafaracarne!
Ingrediente:
-8 cartofi potrivit de mari;
-3 cepe;
-1 capatana de usturoi;
-1 o lingurita sare;
-1 varf de cutit de piper macinat;
-2 felii de paine neagra;
-100 gr.faina de grau;
-ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
-Se fierb cartofii in coaja,se curata si se zdrobesc cu ajutorul unei furculite.
-Se curata ceapa si usturoiul,se mixeaza la robot sau de sau prin masina de tocat carne si se adauga peste cartofii fierti.Se adauga sare,piper macinat,painea umezita si stoarsa bine de apa,faina se grau,si omogenizeaza compozitia.
-Se pune ulei in tigaie si cand uleiul sfaraie si pun parjoale in tigaie facute in podul palmei.Se lasa sa se prajesca pe ambele parti.Se scot si se pun pe o farfurie in care s-a pus prosoape de hartie sau servetele.Se servesc cu mustar sau muraturi,depinde de preferinte.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta de post,usor de pregatit si usor de savurat!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca la parjoale nu va inghesuiti,poate mergeti la masa la Daniel.Ca de obicei la el veti gasi un meniu pentru o zi intreaga.
Cred ca merg si-n cuptor sau coapte in tigaia de clatite, ca sa evitam prajeala. Spor!
RăspundețiȘtergeremerg date prin faina si coapte in cuptor dar apoi ar trebui prajite un pic sa le dam o savoare deosebita.Imi plac oricum si lasa ca nu moare nimeni de la prajeala,sunt alte lucruri care fac rau organismului :))
ȘtergereSuper bune!!! Delicioase!!
RăspundețiȘtergere