miercuri, 3 august 2022

Ardei umpluti cu bureti-reteta de post!

 

 

  Ardei umpluti cu bureti-reteta de post!

 

  Ingrediente:

  -500 gr.orez;

  -500 gr.bureti,gata fierti si tocati;

  -1 kg.ceapa;

  -3 morcovi;

  -200 gr.soia granule;

  -350 gr.pasta de tomate;

  -2 linguri bulion de gogosari;

  -sare dupa gust;

  -1 lingurita oregano;

  -1 lingurita boia de ardei iute;

  -1 varf de cutit de oregano;

  -1 lingurita tarhon.

  -ardei pentru umplut.

  Mod de preparare:

  -Se dau buretii,morcovii,ceapa, prin masina de carne sau robot.

  -Intr-un vas pe pun orezul,condimentele,sarea,soia granule,buretii,ceapa si morcovul tocati,se aduga sare dupa gust,pasta de tomate,bulionul de gogosari,se omogenizeaza bine compozitia si se umplu ardeii,dupa ce au fost curatati de cotoare si seminte.Se pun capace la ardei din cotorul curatat,se aseaza in tava yena,se adauga apa cam 60% din capacitatea vasului,se pune capac si se dau la cuptor pentru circa 3 ore la foc mic.Se servesc simpli sau cu smantana,dupa preferinte.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.

  Va invit cu mare drag ca de obicei la Daniel la masa.El ne incanta cu un meniu pentru o zi intreaga.

 









    Pentru o buna digestie va invit la o cafea de cicoare!

 



Un comentariu:

  1. Mie nici de salata de ardei copti nu-mi arde pe canicula asta. Felicitari ca te incumetasi la ardei umpluti, care necesita si cuptor. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere