miercuri, 17 august 2022

Rasturnata cu prune!

 

 

  Rasturnata cu prune! 


  Ingrediente:

  -12 oua;

  -12 linguri faina;

  -20 linguri zahar;

  -2 pliculete zahar vanilat;

  -2 pliculete praf de copt;

  -1 esenta de vanilie;

  -1 kg.prune;

  -1 praf de sare;

  -200 ml.ulei.

  Mod de preparare: 

  -Se separa albusurile de galbenusuri.

  -Se pun la robot albusurile cu 12 linguri de zahar si se mixeaza la viteza mare.

  -Intr-un vas se pun galbenusurile cu putina sare si se mixeaza la un mixer de mana.

  -Peste albusurile mixate se adauga galbenusurile mixate,si se continua mixarea.Se adauga zaharul vanilat,esenta,uleiul si se continua mixarea.Dupa incorporare se da robotul la viteza mica si se adauga faina de grau in amestec cu praful de copt si se mixeaza la viteza mica.

  Intr-o tava se pun 8 linguri de zahar si se lasa sa fiarba pana devine aramiu,se opreste focul si cu ajutorul unei linguri se unge tava si pe margini.

  -Se taie prunele in jumatati egale si se pun in tava cu pielita in jos pana se acopera toata tava,se toarna compozitia in tava peste prune si se da tava la cuptorul deja incalzit,la foc potrivit timp de circa 50-60 minute,depinde de cuptorul fiecarei gospodine.Se verifica cu ajutorul unei scobitori.

  -Cand este gata,se scoate tava,se lasa sa se raceasca,dupa care se rastoarna intr-o tava si se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si ca raspuns la provocarea delicii de sezon..














Un comentariu: