miercuri, 2 martie 2022

Chifla cu dovleac!

 

 

  Chifla cu dovleac!

 

  Ingrediente pentru uns:

  -1 kg.faina de grau;

  -1 cub drojdie;

  -3 oua pentru aluat+ 1 ou pentru uns;

  -4 linguri de zahar;

  -1 plic zahar vanilat;

  -coaja de la o lamaie; 

  -600 ml.lapte dulce de capra;

  -100 ml.ulei;

  -1 lingura seminte de susan;

  -1 lingurita seminte de in;

  -1 praf de sare.

  Ingrediente pentru umplutura;

  -1 dovleac de circa 2 kg.;

  -1 lingura scortisoara macinata;

  -6 linguri zahar.

  Mod de preparare pentru umplutura:

  -Se curata dovleacul de coaja,se feliaza si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scurge de apa,se adauga zaharul,scortioasa si se face un pireu care se va folosi ca umplutura.

  Mod de preparare pentru chifle:

  -Se pune intr-un vas faina de grau si ouale.

  -Intr-un castronel se pune drojdia,putina sare,zaharul si cam jumatate din laptele dulce.Se omogenizeaza compozitia si se toarna peste faina de grau,se adauga zaharul vanilat,coaja de la lamaie si se framanta un aluat nu prea tare,nu prea moale,adaugand lapte putin cate putin.Spre final se adauga si ulei putin cate putin si se framanta pana cand aluatul de desprinde usor de pe vas.Se lasa aluatul sa se odihneasca pana isi dulbeaza volumul.

  -Se imparte aluatul in doua bucati si se intinde pe masa de lucru,fiecare bucata de aluat sub forma de foaie subtire.

  -Peste foaie se pune jumatate din pireul de dovleac,se intinde peste toata foaia,se ruleaza si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt,eu nu am avut hartie asa ca am pus folie de aluminiu cu partea mai putin lucioasa in contact cu aluatul.Asa se proceadeaza si cu a doua foaie.

  -Se ung chiflele cu ou batut,se presoara seminte de susan si in si se dau tavile la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora.Se lasa in tava sa se racoreasca dupa care se pot servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Ca de obicei va invit la masa la Daniel,el ne gadila simturile cu un meniu pentru o zi intreaga.








 

Un comentariu: