Friptura de ied la ceaun de alama!
Nimic nu este mai bun si delicios decat o mancare gatita la o soba veche (godin) improvizata cu cateva lemne si pregatitta intr-un ceaun din alama foarte vechi,de pe vremea cand toate se faceau manual,batut din ciocan.
Ingrediente:
-3 kg.carne de ied;
-4 cepe potrivit de mari,doua albe si doua rosii;
-1 lingurita boabe piper;
-1 captana de usturoi;
-1 lingurita sare;
-1 lingurita oregano;
-1 lingurita boia de ardei dulce;
-1 lingurita de rozmarin;
-5 foi de dafin;
-200 ml.ulei.
Mod de preparare:
-Se face foc la soba improvizata (godin) si se pune ceaunul peste flacara deschisa.
-Se toarna uleiul in ceaun,peste ulei se pune carnea si se lasa sa fiarba pana cand noi pregatim ceapa si usturoiul.Se aduga condimentele,sare,ceapa taiata in patru si cateii de usturoi.Se pune un capac si din cand in cand se mai amesteca cu o lingura de lemn.Se lasa sa fiarba pana cand se rumeneste carnea.Gustul carnii este unul deosebit de aromat si dulceag.Sa aveti pofta si la pofta la delicii din strabuni aduse peste veacuri la gurmazi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu