miercuri, 17 noiembrie 2021

Tocanita picanta cu gogosari-reteta de post!

 

 

  Tocanita picanta cu gogosari-reteta de post!

 

  Ingrediente:

  -2 kg.gogosari,gata copti;

  -750 ml.suc de rosii;

  -3 cepe potrivite;

  -50 ml.ulei;

  -4-5 foi dafin;

  -1 varf de cutit de boia de ardei iute;

  -1 varf de cutit de oregano;

  -1 varf de cutit de rozmarin;

  -sare dupa gust.

  Mod de preparare: 

  -Se pot folosi gogosari proaspeti sau gogosari de la congelator gata copti,curatati de pielite si cotoare.

  -Se pot folosi rosii proapete sau suc de rosii din camara,eu am folosit suc de rosii din camara,la aceasta data nu mai avem rosii in solar.

  -Se curata ceapa,se toaca marunut si se pune la prajit cu putin ulei,se prajeste ceapa pana cand devine aurie.

  -Dupa ce ceapa este prajita se adauga gogosarii copti,sucul de rosii,sare dupa gust,oregano,rozmarin,foi de dafin,boiaua de ardei iute si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10-15 minute,dupa care se opreste focul.Se serveste cu mamaliguta calda.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  La meniul de dimineata am avut celebrul suc de sfecla rosie,morcov,telina,cartof crud,ridiche neagra si mar.


  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Cu drag va invit la  Daniel la masa.Curcubeu in cerul gurii la masa sa cu atatea bunatati.

  









Un comentariu: