joi, 8 aprilie 2021

Parizer de casa!

 

 

  Parizer de casa!

 

  Ingrediente:

  -3 kg.carne de pui,cam doi pui mari si frumosi;

  -4 cepe;

  -2 morcovi;

  -1/4 bucata telina;

  -2 capatani de usturoi;

  -1 sfecla rosie,mare cam de jumate de kg.;

  -1 lingura sare;

  -1 lingurita rozmarin;

  -1 lingurita piper macinat;

  -1 lingura mare de ardei iuti la otet,bucati;

  -200 gr.masline verzi fara samburi;

  -2 pliculete gelatina.

  Mod de preparare:

  -Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare.Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte legumele si carnea,se opreste focul,se scot legumele si carnea din supa si se lasa sa se racoreasca.Cand toate sunt caldute se dau prin masina de carne.Tot prin masina de carne se da o capatana de usturoi si ardeii iuti de la otet.

  -In cam 500 ml.supa calduta se pun doua pliculete de gelatina si se amesteca cu o paleta pana cand gelatina se topeste.

  -Peste tocatura se adauga sare dupa gust,rozmarin,piper macinat,supa cu gelatina si cu ajutorul unui mixer de mana transformam compozitia intr-o pasta.

  -Peste pasta obtinuta se pun maslinele verzi si se omogenizeaza.

  -Se ia o sticla de plastic si se taie din ea o bucatica,cea de la dop in asa fel incat sa devina sticla egala la ambele capete si se pune compozitia in sticla.

  -Dupa ce stilca este plina,se izbeste usor de masa sa iasa bulele de aer din compozitie,apoi se pune sticla la frigider peste noapte.Dupa circa 12 ore se taie usor sticla si va ramane parizerul frumos.Se serveste dupa pofta,preferinta.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un alt fel de parizer!













2 comentarii:

  1. Cred ca ai facut o varianta romaneasca a mortadellei cu masline. Stii ce-mi place cel mai mult? Culoarea, ti-a iesit perfect, nici prea rosie nici prea alburie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cunosc nici o mortadella,nu stiu ce este dar daca seamana atunci o fi bine :)

      Ștergere