Supa de legume cu linte rosie-reteta de post!
Ingrediente:
-500 gr.linte rosie;
-4 cartofi;
-2 cepe mari;
-2 morcovi mari;
-1/4 bucata telina:
-4 linguri de bulion de gogosari;
-800 ml.suc de rosii;
-1 lingura sare;
-400 gr.mazare congelata;
-300 gr.fasole verde congelata;
-1 legatura de leustean;
-1 lingurita rozmarin;
-1 lingurita oregano;
-1 lingurita piper macinat.
-1 lingurita tarhon.
Mod de preparare:
-Se spala lintea in cateva ape,apoi se pune la fiert cu apa.
-Se toaca ceapa,morcovul,telina,cartofii se curata,se taie cubulete si se pun la fiert peste linte,se adauga si rozmarinul,piperul macinat,oregano,tarhonul,putina sare dupa gust,bulionul de gogosari si se fierb pret de 20-25 minute,apoi se aduga mazarea si fasolea verde.Mazarea si fasolea se pun la fiert mai tarziu deoarece nu necesita multa fierbere,mai mult de 10 minute nu se fierb.Cand toate legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii si mai trag cateva clocote dupa care se opreste focul.Se adauga leustean tocat marunt.Pentru cei care nu tin post pot adauga atunci cand mananca smantana,gustul este unul foarte delicios.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca supa mea nu va este pe plac,va invit ca de obicei la masa la Daniel,el ne incanta papilele gustative mereu cu un meniu pentru o zi intreaga.
Pai tu ai toata gama de legume de toate culorile aici, nu doar rosu de la linte :) Eu am mers mai mult pe verde azi.
RăspundețiȘtergerelintea s-a facut alba la fiert,mai mult a colorat sucul de rosii si bulionul de gogosari
ȘtergereLintea este printre preferatele noastre, am renuntat de mult timp la fasole in favoarea ei.
RăspundețiȘtergere