Tocana de legume cu galbiori-reteta de post!
Ingrediente:
-1 kg.galbiori gata curatati si fierti;
-1 kg.gogonele;
-1 kg.rosii;
-1 kg.mix de gogosari;
-500 gr.ceapa;
-500 gr.dovlecei;
-1 lingura sare;
-1 lingura zahar;
-1 lingurita oregano;
-1 varf de cutit ardei chili;
-200 ml.ulei.
Mod de preparare:
-Se fierb galbiorii si se toaca dupa preferinte.
-Se curata toate legumele,se spala,se toaca si se pregatesc pentru fiert.
Se pune intr-o oala ceapa tocata,uleiul si se prajeste pana cand ceapa devine translucida,apoi se adauga mixul de gogosari,dovelcelul tocat,sare,oregano,zahar si se lasa vreo 5 minute sa se patrunda dupa care se adauga gogonelele tocate.Se mai lasa la foc potrivit inca cinci minute dupa care se adauga rosiile tocate,galbiorii tocati,se pune un capac si se fierbe totul la foc potrivit pana cand legumele se fierb bine.Se opreste focul si se pune tocana in borcane,se pun capace,se infileteaza si se dau la cuptor pentru circa 20 minute la foc potrivit sau pana cand incepe sa fiarba tocana in borcane.Se va auzi cum sfaraie.Se opreste focul si se lasa in cuptor pana la racire completa,dupa care se dau in camara.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca tocana mea de legume nu v-a placut,atunci va invit la masa la Daniel ,el ne incanta privirea si papilele gustative cu meniuri absolut delicioase.
miercuri, 9 septembrie 2020
Tocana de legume cu galbiori-reteta de post
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
O reteta minunata, iar faptul ca poate fi conservata pentru iarna este un mare plus
RăspundețiȘtergereO reteta absolut fantastica, big like ;)
RăspundețiȘtergereVad ca te-ai specializat in galbiori :)
RăspundețiȘtergere