miercuri, 6 noiembrie 2019

Placinte cu branza si urda!



  Placinte cu branza si urda!

  Ingrediente pentru aluat:
  -1 kg.faina de grau;
  -4 oua;
  -4 linguri zahar;
  -1 esenta de rom;
  -1 cub drojdie;
  -1 varf cutit de sare;
  -500 ml.chisleac(iaurt);
  -100 ml. ulei.
  Ingrediente pentru umplutura:
  -1 kg.cas de capra afumat;
  -500 gr.urda de capra;
  -500 gr.branza dulce de vaci;
  -4 linguri zahar;
  -4 plicuri zahar vanilat;
  -200 gr.stafide;
  -4 oua;
  -1 praf de sare.
  Pentru uns:
  -1 ou;
  -1 lingura miere de albine.
  Mod de preparare pentru aluat:
  -Se cerne faina de grau intr-un vas potrivit de mare,se adauga ouale,esenta.
  -Intr-un castron se pune chisleacul,drojdia,sare,zahar si se omogenizeaza compozitia,dupa care se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,se adauga cate o lingura de ulei din cand in cand si se framanta pana se dezlipeste aluatul de pe vas,dupa care se lasa sa se odihneasca cel putin o ora.Aluatul isi va dubla volumul.
  Mod de preparare pentru umplutura:
  -Se pun cele trei feluri de branza intr-un vas,se adauga zaharul vanilat,zaharul,ouale
stafidele,putina sare si se omogenizeaza compozitia,dupa care se poate folosi.
  Mod de pregatire pentru placinte:
  -Se imparte aluatul in opt bucati egale si se fac foi rotunde pe masa de lucru,se umplu cu branza din belsug,se ruleaza,se pun in tava in care s-a pus hartie de copt,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit.Cand sunt rumene se scot si se ung cu miere de albine.Se servesc alaturi de o cana de chisleac.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la placinte nu va inghesuiti,atunci vizitati pe Daniel,la el gasiti ca de obicei un meniu pentru intreaga zi,la Camelia la masa veti gasi o prajitura fara zahar,asa ca azi avem buatati din belsug si zic sa avem pofta la o masa #faracarne!




2 comentarii: