miercuri, 6 noiembrie 2019
Placinte cu branza si urda!
Placinte cu branza si urda!
Ingrediente pentru aluat:
-1 kg.faina de grau;
-4 oua;
-4 linguri zahar;
-1 esenta de rom;
-1 cub drojdie;
-1 varf cutit de sare;
-500 ml.chisleac(iaurt);
-100 ml. ulei.
Ingrediente pentru umplutura:
-1 kg.cas de capra afumat;
-500 gr.urda de capra;
-500 gr.branza dulce de vaci;
-4 linguri zahar;
-4 plicuri zahar vanilat;
-200 gr.stafide;
-4 oua;
-1 praf de sare.
Pentru uns:
-1 ou;
-1 lingura miere de albine.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se cerne faina de grau intr-un vas potrivit de mare,se adauga ouale,esenta.
-Intr-un castron se pune chisleacul,drojdia,sare,zahar si se omogenizeaza compozitia,dupa care se toarna peste faina.Se framanta un aluat suficient de tare,se adauga cate o lingura de ulei din cand in cand si se framanta pana se dezlipeste aluatul de pe vas,dupa care se lasa sa se odihneasca cel putin o ora.Aluatul isi va dubla volumul.
Mod de preparare pentru umplutura:
-Se pun cele trei feluri de branza intr-un vas,se adauga zaharul vanilat,zaharul,ouale
stafidele,putina sare si se omogenizeaza compozitia,dupa care se poate folosi.
Mod de pregatire pentru placinte:
-Se imparte aluatul in opt bucati egale si se fac foi rotunde pe masa de lucru,se umplu cu branza din belsug,se ruleaza,se pun in tava in care s-a pus hartie de copt,se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora la foc potrivit.Cand sunt rumene se scot si se ung cu miere de albine.Se servesc alaturi de o cana de chisleac.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne si daca la placinte nu va inghesuiti,atunci vizitati pe Daniel,la el gasiti ca de obicei un meniu pentru intreaga zi,la Camelia la masa veti gasi o prajitura fara zahar,asa ca azi avem buatati din belsug si zic sa avem pofta la o masa #faracarne!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Asta e aproape cozonac quattro formaggi :)
RăspundețiȘtergereeste chiar mai delicios decat un cozonac!
Ștergere