vineri, 18 octombrie 2019

Mere in foietaj umplute cu ciocolata



  Mere in foietaj umplute cu ciocolata!

  Ingrediente:
  -6 mere;
  -1 pachet foietaj;
  -3 linguri zahar brun;
  -50 gr.ciocolata neagra;
  -1 ou.
  Mod de preparare:
  -Se curata merele de coaja si se scot cotoarele cu ajutorul unui tub special facut pentru scos cotoare.
  -Se pune in tava de la aragaz hartie de copt.
  -Se dau merele prin zahar brun.
  -Se taie bucatele patrate de aluat si se pun in tava la distante sa poata incapea merele in tava.
  -Se pun merele peste bucatelele de aluat si se umplu cu bucatele de ciocolata.
  -Se taie aluatul in bastonase cam de 1,5 cm si se rotesc in jurul merelor pana sus.
  -Restul de zahar brun se pune intr-o craticioara,se caramelizeaza si se toarna in gaurile merelor peste ciocolata.
  -Se unge aluatul cu ou batut si se da tava la cuptorul deja inclazit la foc potrivit pentru circa 40 minute sau pana se rumeneste aluatul.
  -Se scoate tava din cuptor si se taie in jumatate si ciocolata va curge din mar.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!












 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu