sâmbătă, 23 martie 2019

Tarta cu verdeturi de primavara-reteta de post



  Tarta cu verdeturi de primavara-reteta de post!

  Ingrediente:
  -un castronel de urzici,
  -un castronel de leurda,
  -100 gr.nuci,
  -50 gr.migdale,
  -un mix de gogosari,taiati si pusi la congelator inca din vara,
  -200 ml.ulei,(100 ml.ulei de floarea soarelui si 100 ml.ulei de masline,)
  -300 ml.apa minerala,
  -500 gr.faina de grau,
  -1 plic praf de copt,
  -1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  -1 lingurita sare,
  -1/4 lingurita piper macinat,
  -1/4 lingurita cimbru.
  Mod de preparare:
  -Se clatesc urzicile si se pun la fiert,se da doar un clocot dupa care se opreste focul,se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
  -Se clateste leurda si se taie marunt,dar nu prea marunt,ea are foile foarte fine si aproape se topesc la pregatire termica.
  -Intr-un vas se pune apa minerala,uleiul de masline,uleiul de floarea soarelui,sare,faina de grau in amestec cu praful de copt,si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza compozitia.
  -Se adauga urzica tocata,leurda taiata,piper macinat,cimbru,nucile,migdalele,un mix de gogosari si se amesteca usor cu o paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt.Se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit.Se incearca din cand in cand cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt,daca nu se lipeste aluatul de scobitoare inseamna ca tarta este gata,se scoate pe aragaz si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!









Un comentariu: