miercuri, 20 martie 2019
Negresa de post!
Negresa de post!
Ingrediente:
-600 gr.faina de grau,
-300 ml.ulei,
- 500 ml.apa minerala,
-300 gr.zahar,
-300 gr.gem de prune,
-4 linguri cacao,
-300 gr.nuca,
-1 plic praf de copt,
-1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
-1 praf de sare,
-2 plicuri zahar vanilat,
-1 lingura zahar cu grad redus de vanilie.
Mod de preparare:
-Se pune intr-un vas apa minerala,uleiul,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pana cand se topeste zaharul.
-Se pune intr-un vas faina de grau,praful de copt,bicarbontatul de sodiu,cacao,se omogenizeaza ,se pune peste compozitia lichida si se mixeaza pana la omogenizare.
-Se adauga gemul de prune,nucile maruntite si se amesteca usor cu o paleta.
-Se pune hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 22/36 cm. si se toarna compozitia in tava.
-Se da tava la cuptorul inclazit deja pentru circa 60 minute la foc potrivit.Cand crezi ca este gata,verifica cu o scobitoare,daca nu se ia compozitie pe scobitoare este semn ca este gata,se scoate tava,se pudreaza cu zahar vanilat cu grad scazut de vanilie si se lasa pe aragaz sa se racoreasca dupa care se feliaza.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta usor de pregatit si foarte delicioasa!
Aceasta reteta face parte din categoria #miercureafaracarne.Daca iti doresti o mancare adevarata fara carne te invit la Daniel la masa,el ne pregateste de obicei doar bunatati!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Eu cu dulcele nu prea ma omor, insa o negresa buna nu refuz niciodata :)
RăspundețiȘtergereSuper gustoasa! In weekend o voi face si eu.
RăspundețiȘtergere