miercuri, 27 februarie 2019

Tort cu crema de petale de trandafiri



  Tort cu crema de petale de trandafiri!

  Am facut dulceata de trandafiri,am facut inghetata cu petale proaspete de trandafiri si a iesit un adevarat deliciu,am facut cozonaci cu petale de trandafiri,acum am facut si un tort cu crema din petale de trandafiri care  a iesit bestial de bun,aroma de trandafiri iti gadila simturile pana in adancul sufletului,te duce cu gandul la vara,la flori si la tot ce este frumos!

  Ingrediente pentru blat:
  -6 oua,
  -4 linguri zahar,
  -4 linguri faina de grau,
  -100 gr.ciocolata alba,
  -150 gr.unt,
  -1 plic zahar vanilat,
  -1 plic praf de copt,
  -100 gr. nuca de cocos,
  -1 praf de sare.
  Ingrediente pentru crema:
  -300 gr.petale de trandafiri,puse din vara cu zahar si sare de lamaie,(se freaca petalele de trandafiri de dulceata cu zahar si sare de lamaie,se pun in borcane si se folosesc cand vrem sa gaim ceva bun),
  -500 gr.smantana cu grasime 30%,
  -4 linguri zahar,
  -3 pliculete gelatina,
  -200 ml.suc de struguri sau orice suc de culoare rosie.
  Ingrediente pentru ornare:
  -500 gr.smantana,grasime 30%,
  -4 linguri zahar,
  -2 pliculete zahar vanilat,
  -100 gr.ciocolata,
  -100 gr.fulgi de migdale.
  Ingrediente pentru insiropare:
  -200 ml.apa,
  -3 linguri zahar,
  -2 plicuri zahar vanilat.
  Mod de preparare pentru blat:
  - Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se pun la mixat cu putina sare si galbenusurile se pun intr-un vas putin mai mare.
  -Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma densa si galbenusurile se vor mixa impreuna cu zaharul pana devin o pasta cremoasa.
  -Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste impreuna cu untul la bain marie,dupa care se toarna peste crema de galbenusuri si se continua mixarea.
  -Se adauga nuca de cocos,faina de grau in amestec cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia.
  -Se adauga si albusurile batute spuma si se omoenigeaza cu ajutorul unei palete,usor de sus in jos,dupa care se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil in care s-a pus hartie de copt.
  -Se da tava la cuptorul incalzit deja pentru circa o ora,la foc potrivit,dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca in tava chiar pe aragaz,asa nu se va lasa blatul.
  -Se portioneaza in trei felii ce se pot umple cu crema.
  Mod de preparare pentru crema:
  -Se pun petalele de trandafir intr-un tocator sau blender cu sucul de struguri si se paseaza pana se obtine o pasta.
  -Se pune gelatina intr-o canita cu putina apa la bain marie si se amesteca pana la topirea completa dupa care se toarna peste pasta de trandafiri.
  -Se pune la robot smantana,zaharul,zaharul vanilat si se mixeaza pret de cateva minute pana devine o frisca care se adauga peste pasta de trandafiri si se amesteca usor cu o paleta pana la omogenizare.
  Mod de preparare pentru ornare:
  -Se pune smantana,zaharul si zaharul vanilat la robot si se mixeaza pret de cateva minute,trebuie sa iasa o frisca densa si usor de intins.
  -Se rupe ciocolata in bucatele,se pune intr-o punguta,se ruleaza punguta pana langa ciocolata,se prinde cu un clestisor de rufe si se pune la bain marie pana la topirea completa,dupa care se taie la varf si din ciocolata topita se fac forme ce vor fi folosite la ornare.
  Mod de preparare pentru sirop:
  -Se pune apa la fiert,cu zahar si zahar vanilat si se lasa sa traga doua trei clocote dupa care se da la racit,cand se raceste se poate folosi la insiropare.
  Mod de preparare pentru tort:
  -Se pune o foaie de tort in tava detasabila,se umezeste usor cu sirop,se pune aproximativ 30% din crema,se intinde usor peste toata foaia de blat.
  -Se mai pune inca o foaie de blat peste crema,se umezeste cu sirop,se mai adauga inca 30% din crema.
  -Se pune si ultima foaie de blat,se insiropeaza si se toarna restul de crema,se intinde peste tot si se da tava la cuptor pentru circa patru ore dupa care se scoate,se detaseaza tava si se poate orna.
  -Se pune toata frisca peste tort,se intinde usor cu o paleta sau un cutit,se orneaza cu fulgi de migdale si cu forme de ciocolata.Se lasa la frigider pentru cateva ore sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile dupa care se poate felia si servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

  Aceasta reteta face parte din cadrul zilei #miercureafaracarne.



















 

16 comentarii:

  1. Crema de petale de trandafiri, asa ceva nu am gustat niciodata, dar cred ca este o crema tare aromata si face tortul un deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne, ce minunatie de tort ai facut. Nu am mai mancat dulceata de trandafiri de cand eram copil. Uite ca nu stiam ca poti pastra petalele de trandafiri si la borcan. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa ce le prepari le pui in frigider si pot sta si ani si cand le scoti arata ca si cum atunci le culegi

      Ștergere
  3. Nu am mancat niciodata tort cu crema din petale de trandafiri dar seamana foarte mult cu prajitura mea preferata: bezea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaaai, cum arata tortul. Super delicios. Nu intelegeam cum e crema de petale de trandafiri. foarte inedit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred că este foarte aromat! Arată bine, deci, m-ai făcut să înghit în sec :)
    Notez rețeta, trebuie încercată neapărat.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Crema de petale de trandafir? Wow, chiar nu am gustat vreodata..deja imi pot imagina cum e.

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow, asta da reteta, foarte interesant, n am mai auzit de asa ceva pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  8. Petale de trandafir, ce bine suna... si decorul e foarte frumos

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata intr-un mare fel! Felicitari din suflet, chiar esti un bucatar extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow cat de bine arata! Ai tinut petalele in frigider sau simplu in camara? Vreau si eu reteta petalelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vara culeg petaele de trandafir si le frec cu zahar si sare de lamaie,le pun in borcan cu capac si le pun pe usa de la frigider si raman asa ani de zile,cand desfaci un borcan zici ca atunci le-ai pregatit,merg la cozonaci,inghetata si la orice iti trece tie prin minte.la 125 flori de trandafiri,nu petale flori,un kg.zahar si 2 plicuri sare de lamaie.

      Ștergere
  11. WOW! Arată foarte bine și cred că are un gust nemaipomenit! Am să-l încerc și eu cât de curând! Am să pun și eu petale la păstrat! E o super-idee! Mulțumesc de rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place mult aroma si delicatetea dulcetii de trandafiri, asa ca in orice preparat ar fi incorporate aceste petale e imposibil sa nu fie delicios, dar tortul acesta arata de-a dreptul sublim.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cand ma uit la retele tale chiar par extrem de usor de realizat. Poate incerc si eu reteta pentru ca as avea cam tot ce-mi trebuie

    RăspundețiȘtergere
  14. Trebuie sa fie tare gustos. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere