joi, 21 februarie 2019
Somon in crusta de aluat
Somon in crusta de aluat!
Ingrediente pentru aluat:
-500 gr.faina de grau,
-200 gr.unt,grasime 80%,
-2 oua,
-3 linguri smantana,grasime 30%,
-1 varf de cutit de sare.
Ingrediente pentru somon in crusta:
-aluatul,
-700 gr.somon,
-200 gr.cascaval,
-200 gr.bacon,
-4 linguri bulion de gogosari,
-3 galbenusuri de ou
-1 lingurita piper alb macinat.
Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune intr-un vas faina de grau,peste faina se adauga untul la temperatura camerei,putina sare,smantana,ouale si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc restul de ingrediente.
Mod de preparare pentru somon in crusta de aluat:
-Se inlatura pielea de pe somon,se scot suvitele de carne de pe spinare,sunt doua suvite subtiri si cu ajutorul mainilor se dezlipeste carnea de pe oase.La final vor rezulta doua bucati de peste fara oase.Se presoara putin piper macinat alb si nu se mai presoara sare deoarece baconul este suficient de sarat si pestele va trage sare in momentul cand se va coace.
-Se imparte aluatul in doua bucati egale si se fac foi pe masa de lucru.O foaie trebuie sa aiba de 3x marimea pestelui.
-Pe o foaie se presoara cascaval ras,bulion de gogosari,daca nu aveti bulion de gogosari este bine sa puneti si pasta de tomate sau bulion de rosii si se intinde cu o spatula peste toata foaia.Se aseaza felii de bacon,se pune o bucata de peste pe mijlocul foii de aluat si se aduc marginile de aluat peste peste,este bine sa vina parte peste parte de alaut.Se unesc la varfuri,la un capat sa aiba varful ascutit sa duca ca model spre un cap de peste si la un capat sa fie mai lat sa duca spre forma unei cozi de peste.Se ia cu ambele maini aluatul si se pune in tava pe partea in care aluatul a fost unit.Se da o forma de cap de peste cu ajutorul unei furculite,tot cu ajutorul furculitei se da si forma la coada de peste si forma de solzi se poate da cu o lingurita mica sau cu o forma speciala de scobit fructe.
-Se pregateste inca o portie de somon in crusta de aluat dupa acelasi model.Se ung cu galbenus batut si se dau la cuptorul incalzit deja pentru circa 40 minute sau pana cand se rumeneste usor.
-Se serveste caldut sau rece,oricare ar fi preferinta,gustul este deosebit.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce fel arata!!!! si e ora pranzului, si eu altceva in afara de mere nu am la mine. ce-mi faci tu mie... o singura data am mancat somon, dar nu l-am gatit cum trebuia si nu m-a dat pe spate. dar al tau... cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereArata minunat, de revista, chiar ai imaginatie si rabdare! Felicitari!
RăspundețiȘtergereEsti foarte inventiva, nu am mai vazut pe undeva somon in crusta de aluat. Cred ca este o bunaciune.
RăspundețiȘtergereEu mananc foarte des somon prajit dar nu m-am gandit niciodata la varianta in aluat. Arata atat de apetisant ca imi ploua in gura.
RăspundețiȘtergereDraga mea, arata ca de pe reviste, zau! Este extrem de delicios si n-ai idee ce pofta mi-ai facut acum!
RăspundețiȘtergereAm sa prepar si eu reteta in week-end! Sper sa arate la fel ca in fotografiile tale! Felicitari pentru prezentare, dar si pentru sfaturi!
RăspundețiȘtergereCe tare e ideea! Zau ca nu am mancat asa ceva pana acum, imi ploua in gura, serios!!
RăspundețiȘtergereArată de nu se poate! Îmi este o poftăăă...
RăspundețiȘtergereÎmi place somonul în crustă dar nu am făcut niciodată. Voi încerca sigur rețeta ta.
Cat de bine arata! Cata rabdare la detalii ai. Felicitari!
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios. Este prima oara cand aud despre aceasta reteta, dar imi doresc sa o incerc si eu. Tot ce am de facut este sa gasesc niste somon la Cluj.
RăspundețiȘtergereVai cat de bine ti-a iesit reteta aceasta! Arata intr-un mare fel! Felicitari!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult somonul. Ce-i drept, nu l-am incercat in varianta asta, dar sunt convinsa ca este extrem de delicios
RăspundețiȘtergereArata super! Zici ca-i facut de un master chef!
RăspundețiȘtergereSe prepara foarte ușor și efectul este wow
RăspundețiȘtergereFoarte buna reteta, multumesc pentru postare.
RăspundețiȘtergereDelicios!!!
RăspundețiȘtergere